Bitka Šutanovca i Božovića za lidera beogradskih demokrata!

Beogradske demokrate danas između Dragana Šutanovca i Blaše Božovića biraju predsednika Gradskog odbora, prvi put na naposrednim izborima, a pravo glasa ima 27.325 članova DS, a 113 biračkih mesta biće otvoreno od osam sati ujutru do 21 sat

  • 4

Beogradske demokrate danas biraju predsednika Gradskog odbora, prvi put na naposrednim izborima, a kandidati za tu funkciju su Dragan Šutanovac i Balša Božović.

Pravo glasa ima 27.325 članova DS, a 113 biračkih mesta biće otvoreno od osam sati ujutru do 21 sat, na teritoriji grada Beograda.

Pored predsednika najvećeg gradskog odbora u Srbiji, demokrate će na kraju dana dobiti i novi stalni sastav tog odbora.

Prvi nezvanični rezultati očekuju se do 22.30 sata, dok će zvanični biti poznati kada se prikupe zapisnici sa svih 113 biračkih mesta.

Izbor prvog čoveka beogradskih demokrata pratile su medijske spekulacije o "favorizovanju jednog od kandidata, izbacivanju članova koji podržavaju drugog", što je stranka demantovala, ali i ostavka sekratara DS Tamare Tripić.

Ona je u pismu članovima Glavnog odbora navela, pored ostalog, da ostavku podnosi zbog poslednjih dešavanja u stranci i zloupotrebe stranke u procesu izbora novog predsednika beogradskog odbora.

Da povlačenja iz izborne trke nema, potvrdila su oba kandidata.

Šutanovac je poručio da se neće povući, jer su ti izbori "ispit za čitavu Demokratsku stranku" i da će se "do kraja beskompromisno boriti za demokratske procedure i osnovne principe demokratije".

On je ranije rekao da će, ako pobedi na izborima, uneti promene u rad tog odbora koji, kako kaže, treba da bude "kičma DS, a DS kičma promena u Srbiji".

- Imam jednog protivkandidata, ali nemam protivnika u Demokratskoj stranici. Nikom nisam tražio podršku niti sam nosio papir da me podrži, to je išlo spontano. Podržao me je veliki broj onih do čijeg mišljenja mi je stalo, a uradio sam i analizu članstva i video da članstvo želi promene - dodao je on.

I drugi kanidat za predsednika Beogradskog odbora, Balša Božović, rekao je da nastavlja predizbornu trku.

- Pravila moraju da važe podjednako za sve kandidate i u tome ne vidim nikakav problem. Mnogi su se fokusirali na to da ovi izbori budu uspešni, ali očigledno da to nekome nije u interesu -  rekao je ranije Božović.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA