ĐILAS: Za pretnje i nasilje u zatvor

Gradonačelnik Đilas je izjavio da će DS pokrenuti inicijativu u Skupštini Srbije za izmene zakonskih propisa kako bi pretnje nasiljem bile oštrije kažnjavane

  • 7

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je tokom posete Sigurnoj kući, u kojoj je juče bivši suprug jedne štićenice povredio dve žene i jedanaestogodišnje dete, rekao da je do sada pretnja tretirana kao verbalni delikt i da se sve završavalo na policijskom saslušanju nasilnika.

- Razgovarao sam sa sekretarom za socijalnu zaštitu, koji pripada drugoj stranci, da pokrenemo inicijativu u skupštini da se donese zakon da za svakog ko preti i fizički zlostavlja ženu, zatvorska kazna bude automatska - rekao je Đilas.

On je dodao da je, osim izmene zakonskih propisa, danas dogovoreno da Grad kroz Sekretarijat za socijalnu zaštitu obezbedi fizičko obezbeđenje za Sigurnu kuću, ali da će predložiti Skupštini grada da se donese odluka o finansiranju Sigurne kuće u naredne tri godine.

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević rekla je da je poseta gradonačelnika i gradskog sekretara za socijalnu zaštitu velika podrška za štićenice.

Ona je rekla da je loše što su mnogi mediji objavili adresu i opštinu gde se Sigurna kuća nalazi, kao i da kuća nema obezbeđenje, tako da nasilnici sada znaju gde im se supruge nalaze, što ugrožava bezbednost ovih žena.

- Pitam se šta bi bilo da je ovaj nasilnik uleteo sa pištoljem. Ako ovo ne shvatimo ozbiljno i ako obezbeđenje ne bude čuvalo kuću, bojim se da ćemo imati slične situacije - rekla je Stanojevićeva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milica

    14. jun 2013 | 19:41

    Gradonacelnik je trebao nesto da preduzme pre nego sto je do ovoga doslo. Sramno je da on kao gradonacelnik dozvoli da sigurna kuca-zene koje su pobegle od retardiranih idiota,nemaju obezbedjenje! I sad kao hvalimo svi gradonacelnika on je kao uradio nesto..

  • MilanCh

    14. jun 2013 | 17:32

    Odlicna inicijativa gradonacelnika. Bravo.

  • goran

    14. jun 2013 | 22:02

    AUTOMATSKI u zatvor? Ovaj čovek ima zaista specifičan pogled na pravo i pravdu.Pravi despot, nema šta. Samo da nam objasni kako bi sprečavao zloupotrebe lažnih prijava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA