ZEMUN: Muž pobegao, komšija porodio ženu

Nakon što je supruga Anete Zairović uhvatila panika, njoj je, na putu do bolnice, komšija Lazar Čobanović pomogao da rodi zdravu devojčicu

  • 6

Lazar Čobanović (31), iz sela Petrovčić kod Surčina, bio je "babica" i pomogao da njegova komšinica Aneta Zairović (19) na svet donese zdravu devojčicu.

Kako piše dnevni list "Blic", priča je počela u utorak 18. juna, uveče, kada se na vratima Čobanovićeve kuće pojavio komšija Enko Zairović koji je unezvereno tražio pomoć.

- Rekao mi je da mu se žena porađa, da je prekasno da zove Hitnu pomoć, pa me moli da ih prevezem do Zemunske bolnice. Odmah sam uzeo ključeve od kola. Već posle nekoliko minuta vožnje shvatili smo da joj je pukao vodenjak. Stao sam na raskrsnicu koja od Bečmena vodi ka Jakovu, pa telefonom pozvao Hitnu pomoć i objasnio im situaciju - priča Čobanović, i priznaje da je u tim trenucima bio prestravljen.

Da nesreća bude veća, Anetin muž, Enko, bio je potpuno paralisan strahom.

- U jednom trenutku je povikao sa zadnjeg sedišta da je porođaj počeo i da vidi glavu bebe. Zatim mi je rekao da on ne može ništa da uradi i panično je izašao iz automobila. Tu sam ja preuzeo stvar. E, kad je beba zaplakala bio sam van sebe od sreće - priča Čobanović.

Nekoliko minuta kasnije pored kola prošla je policijska patrola, koja je zaustavila autobus kako bi pokušala da nađe lekara. Kako takvih nije bilo, majka i dete su morali da sačekaju ekipu Hitne pomoći, koja je presekla pupčanu vrpcu i prevezla roditelje i dete u KBC "Zemun".

- Konstatovali smo da je rođena živa devojčica, teška oko 2,5 kilograma. Obe se osećaju dobro, nikakvih komplikacija nije bilo - rekla je glavna sestra na Ginekološkom odeljenju bolnice u Zemunu.

Podsetimo, početkom juna još jedna beogradska beba došla je na svet u automobilu, ali je u ovoj priči otac sam porodio bebinu majku.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA