MINISTARSTVO FINANSIJA: Funkcionisanje Beograda nije ugroženo

Skinuta je blokada jer je Beograd pokazao da može da poštuje rokove plaćanja i izimirio sve obaveze, kažu iz Ministarstva finansija

  • 0

Ministarstvo finansija i privrede Srbije ocenilo je danas kao "apsolutno nekorektne" tvrdnje Grada Beograda da je Zakon o rokovima plaćanja besmislen, i istaklo da funkcionisanje glavnog grada Srbije nije ugroženo.

Kako se ističe u saopštenju, Grad Beograd bi trebalo, kao i ostale opštine i gradovi, da poštuje Zakon o rokovima plaćanja, a ne da iznosi zlonamerne i netačne optužbe.

Ministarstvo finansija i privrede navelo je da dva dana obustavljanja prenosa sredstava od poreza na zarade ne ugrožava funkcionisanje Beograda, s obzirom na to da grad danas na računu ima više od četiri milijarde dinara.

- Beograd je pre dve nedelje tvrdio kako nije u mogućnosti da prati izmirenja obaveza zbog velikog broja gradskih ustanova i organa. Pokazalo se da to nije tačno, jer su u tome uspevali više od dve nedelje. Sa današnjim presekom, Grad Beograd je izmirio sve svoje obaveze privrednicima, te će im, po zakonu, pripadajući deo poreza na zarade biti prebačen na račun - navodi se u saopštenju.

Podsećamo, Grad Beogradu danas je saopštio da su mu drugi dan zaredom, uskraćena sredstva u ukupnom iznosu od 220 miliona dinara, i pozvao Vladu da ne primenjuje "besmislene zakone".

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA