Vučić: Spomenik Gavrilu Principu u Beogradu!

Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić najavio u Andrićgradu da će u prestonici sledeće godine biti podignut veličanstven spomenik jednoj od najspornijih ličnosti u srpskoj istoriji

  • 10

Birokratski zastoj u formiranju Andrićevog instituta u Andrićgradu trajao je šest meseci, jer se čekalo  "zeleno svetlo" Vlade Republike Srbije, koja je zajedno s Vladom Republike Srpske trebalo da finansira rad ove elitne institucije društvenih nauka.

Tokom posete kamenom zdanju, dok je u društvu predsednika Srpske Milorada Dodika i Emira Kusturice prolazio Ulicom Mlade Bosne, vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić razrešio je sve dileme.

- Srbija će pomagati projekat od nacionalnog značaja, verujem da će Andrićev institut postati jedna od najznačajnijih duhovnih institucija srpskog naroda, a Gavrila Principa više nećemo slaviti samo u Višegradu, već i u Beogradu - rekao je Vučić i dodao:

- Na Vidovdan iduće godine očekuje nas obeležavanje stote godišnjice od početka Prvog svetskog rata. Naše junake i oslobodioce nećemo ih zaboraviti, nećemo dozvoliti reviziju istorije. Na Vidovdan, Gavrila Principa slavićemo i u Beogradu. Velikanu ćemo podići veličanstven spomenik u glavnom gradu - poručio je Vučić posle sastanka s Dodikom i Kusturicom u Andrićevom institutu.

(Telegraf.rs / izvor: Večernje novosti)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VforV

    17. jul 2013 | 13:18

    Princip...iz principa!!!

  • Nesika

    17. jul 2013 | 16:15

    Sta sve ovaj Vucic nece slagat samo da bi sto bolje proso na izborima koji ce se uskoro odrzat...Vucicu, ma da ozivis Cara Lazara od mene neces dobit glas.

  • TAKO JE

    17. jul 2013 | 12:33

    Tako je ministre!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA