BRUKAMO SE: Holanđaninu koji u Srbiji promoviše biciklizam ukradena dva bicikla!

- Nisam mogao ni da pretpostavim da neko može da ih ukrade. Ostavili smo ih zaključane na samo pet minuta - kaže Ralf van der Zijden, koji živi u Beogradu i organizuje biciklističke ture "iBikeBelgrade"

  • 18

Holanđaninu Ralfu van der Zijdenu (33) koji je idejni tvorac prvog biciklističkog festivala u Srbiji "Beograd Velograd", a koji ujedno promoviše Beograd organizujući biciklističke ture u Beogradu "iBikeBelgrade", ukradena su dva bicikla, njegov i njegove devojke.

Jedinstveni "VanMoof" bicikli su specijalno uvezeni iz Holandije, za potrebe promovisanja urbanog biciklizma u Srbiji.

Dok je par bio u zgradi, u Ulici kneza Miloša neko je ukrao dva bicikla koja su bila parkirana i zaključana na ulazu.

- Kad smo izašli ispred ulaza, primetio sam da nema bicikala. Pomislio sam da ih je možda neko sklonio sa ulaza da ne smetaju, ili blokiraju nesmetan prilaz vratima. Nisam mogao ni da pretpostavim da neko može da ih ukrade. Ostavili smo ih zaključane na samo pet minuta - kaže Ralf.

On kaže da mu je u Beogradu bicikl bio ukraden i pre dve godine.

- Ukraden je dok je stajao blizu mene na terasi lokala. Posle te prve krađe, jako sam pažljiv i oprezan, i uvek se potrudim da ga dobro zaključam. Ali ovog puta mislim da nas je neko video kako ih parkiramo i bio dovoljno bolestan da ih ukrade - kaže Ralf, osnivač prvog internacionalnog biciklističkog festivala u Beogradu, koji je održan prošlog meseca.

On očekuje da će policija uspeti da nađe lopove ovih prelepo dizajniranih bicikala, kojima su se i Beograđani divili.

- Moja devojka i ja smo ih koristili da na njima odlazimo na posao. Svi su nas zaustavljali i mnogo njih je htelo da proba da ih vozi. Lopovi nikada neće moći da ih prodaju, jer su jedinstveni. Plašim se da će ih samo iskoristiti da zarade nešto od prodaje rama od aluminijuma - kaže razočarano Ralf.

Ako neko vidi ovakve bicikle na prodaji ili ima bilo kakvu informaciju, može da kontaktira s Ralfom van der Zijdenom na broj telefona 066 9008386, putem mejla ralph@ibikebelgrade.com ili da pozove policiju u Kosovskoj ulici. Osoba sa vrednom informacijom biće nagrađena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Medved

    18. jul 2013 | 09:40

    Prijatelju, bajk se u Srbiji ne zakljucava, nego se NIKAD ne ostavlja bez nadzora. Pogotovo kada je reč o onima koji nesto vrede.

  • дејан

    18. jul 2013 | 10:19

    Нема друге него везивање ланцима као уосталом и у Амстердаму.

  • Vlada

    18. jul 2013 | 10:25

    Pa sta ako mu ukrali. I meni ukrali par komada pa sta. Bas me briga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA