ZVERINA: Nepoznati trovač ubio tri psa na Miljakovcu!

Žitelji ovog beogradskog naselja su ogorčeni jer je otrov bačen na mestima gde se igraju i deca, a u tom krugu se nalaze i osnovna škola i vrtić

  • 14

Nepoznati trovač poslednja četiri dana u Ulici Bogdana Žerajića na Miljakovcu baca meso i kosti posute otrovom od koga su tri psa uginula. Samo brzom reakcijom stanara ove ulice spaseni su životi tri psa sa ulice i dva vlasnička.

Žitelji ovog kraja su ogorčeni jer je otrov bačen na mestima gde se igraju i deca, a u tom krugu se nalaze i osnovna škola i vrtić. U toku jučerašnjeg dana sakupljali su pare za kuju koja je otrovana noć pre kako bi se platili troškovi veterinara, a ubicu pasa nije uplašila ni činjenica da policija izlazi na teren već tri noći zaredom.

- Prvi poziv da su u Ulici Bogdana Žerajića otrovani pas primili smo prošlog ponedeljka. Nažalost, ta tri psa su uginula, a policija je preuzela ovaj slučaj. Prema simptomima, sumnjamo da je u pitanju otrov kreozan, ali čekamo rezultate sumnjivih supstanci koje su nađene na licu mesta. Nakon toga, primljen je poziv za još dva psa i mi smo ih preuzeli. Bili su u zaista lošem stanju, sa visokom temperaturom i povraćanjem. Nakon tretmana, oni su sada u stabilnom stanju i dalje su na posmatranju u našoj ambulanti - kažu u Hitnoj pomoći "Veterine Beograd", napominjući da su u pitanju čipovani psi u vlasništvu grada.

Stanari ove ulice su više nego revoltirani, a ekipa "24 sata" ih je juče zatekla kako skupljaju novac za troškove veterinara koji je preuzeo psa koji je noć pre, takođe, otrovan. Kako kažu, plaše se i za sigurnost svoje dece, jer su se trovanja odigrala tik uz školu i obdanište.

- U pitanju su mirni psi koje svi ovde volimo. Isto tako mi šetamo i svoje pse ovim potezom, a već su otrovane dve pudle, ali su na sreću preživele. Inspektori su nam rekli da sumnjaju na otrov kreozan, koji je zabranjen i kod nas i u EU, a priča se da ga trovači nabavljaju u Bosni i Hercegovini. Jabuke koje poprskate njim ne smeju osam nedelja da se jedu, pa mi strahujemo da je otrov ostao i u zemlji - kaže Marija Mladenović, koja je prekjuče sa komšijama prebacila otrovanog psa u ordinaciju.

(Telegraf.rs / Izvor: 24.sata.rs / z.lazarevic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko bitan

    2. avgust 2013 | 17:05

    Aman ljudi ne pustajte kucne ljubimce, ne napustajte ih i ne ocekujte od drugog da vodi racuna o vasim ljubimcima. Odrastao sam sa psima, mackama i uvek imam i uvek su u dvoristu. Ali zato komsija sa leve strane ima 4 psa koji su na ulici po ceo dan, i ko god naidje napadaju ga. Komsinka preko puta ima jos veci azil. Ima ih bar 8.isto svi pusteni po ceo dan i spartaju po ulici, prosipaju kante sa smecem i napadaju. I kad neko poludi i otruje psa svi ga osudjuju a ne osudjuju drugu stranu koja je ucinila jos vece zlo i ostavila kucnog ljubimca da se neko drugi brine o njemu. Naravno, za svaku osudu je kreten koji je to uradio ali verujem da je civek vise pukao jer niko iole normalan to nece uraditi.

  • Tutor

    2. avgust 2013 | 19:07

    Sve je vise idiota koji lece svoje komplekse na bespomocnima, ljudima i zivotinjama.

  • Dzeli

    2. avgust 2013 | 17:16

    Iskreno,alibu tom gore kraju je stvarno haos sto se tice lutalica.Psi napadaju decu i ljude.Zivela sam tamo tako da znam.Gradska cistoca treba da se malo bolje angazuje da ne bi dolazila kako do ovoga takoni di napad tih zivotinja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA