Beograd na vodi niče za šest meseci?

Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prvi put su u Vladi Srbije razgovarali o projektu “Beograd na vodi”. Dogovoreno je da se o tom pitanju intenzivira saradnja, u čijem je sprovođenju neophodno da učestvuju republički i gradski organi vlasti

  • 11

Od Vučićevog projekta "Beograd na vodi" i posete Đulijanija, nekadašnjeg gradonačelnika Njujorka (koji bi mogao ponovo da dođe u septembru), prošlo je više od godinu dana. Da li je došlo vreme za realizaciju starih predizbornih obećanja ili nam se smeše novi izbori?

- Kada smo govorili o projektu "Beograd na vodi", kada su republički i gradski stručnjaci govorili o roku od 18 meseci, ja sam im rekao – završite za šest. Kad bi nikla zgrada u Abu Dabiju da su sebi davali takve ciljeve? Nikad - izjavio je prvi potpredsednik Vlade za "Kurir".

Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prvi put su u Vladi Srbije razgovarali o projektu "Beograd na vodi". Dogovoreno je da se o tom pitanju intenzivira saradnja, u čijem je sprovođenju neophodno da učestvuju republički i gradski organi vlasti.

- Ovo su projekti koji menjaju sliku Beograda. To nisu projekti za mandat jednog gradonačelnika ili jedne vlade, već projekti za deset i više godina - naveo je Đilas.

Do kraja meseca biće poznati svi rokovi i planovi, kao i tehnički problemi na koje ovaj projekat nailazi. Stav gradonačelnika je da treba odustati od megalomanskih ideja izgradnje železničke stanice Prokop sa stotinama hiljada kvadrata poslovnog prostora, tvrdeći da to Beogradu ne treba.

Podsetimo, Vučić je pre više od godinu dana u toku kampanje za gradonačelnika Beograda naveo da ima veliki broj zainteresovanih investitora za taj projekat. Kao i da bi se realizacijom projekta dobrim delom rešio problem nezaposlenosti u Beogradu, jer bi samo u izgradnji i u eksploataciji bilo uključeno najmanje 200.000 ljudi.

(Telegraf.rs / Izvor: Bizlife.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA