Prokišnjavanje u stanu - Božja volja?!

"Dunav osiguranje" ne isplaćuje štetu od prokišnjavanja. Zašto im plaćamo ako ne možemo da naplatimo osiguranje, pitaju se Beograđani

  • 0

Redovno plaćanje uplatnica "Dunav osiguranja", koje stižu svakog meseca uz račun za Infostan, neće pomoći građanima u nadoknađivanju štete od prokišnjavanja, jer pomenuta polisa ne pokriva ovu nepogodu u stanu, pa će građani sami morati da nadoknade celokupnu štetu.

Nakon našeg teksta o prokišnjavanju u mnogim stanovima, i uputstva kako da što pre saniraju problem, redakciji se javilo nekoliko besnih građana, koji su pokušali da prijave problem "Dunav osiguranju" i njihovoj službi za naplatu štete. Međutim, dežurni službenik ove firme rekao im je da oni neće moći da naplate osiguranje, jer je to što se desilo - "Božija volja"!

Penzioner Milko Vuković navodi da je pozvao "Dunav" i da su mu rekli da neće moći da naplati štetu, kao i da nijedna od konkurentskih firmi ne bi pristala da joj isplati novac zbog prokišnjavanja u ovakvim uslovima.

- Ne znam zašto onda plaćam to osiguranje, šteta je ogromna! Krov zbog snega prokišnjava, pa se voda sliva niz plafon i zid. Plaćam im redovno te uplatnice, a kada sam ih pozvao rekli su mi da mogu da pošalju svoje ljude, ali da po pravilu ne isplaćuju takve slučajeve. Napomenuli su mi i da je prokišnjavanje u stanu "Božja volja" i da bi mi dali novac jedino ako je voda poplavila stan iz unutrašnjih instalacija - ističe ovaj penzioner s Novog Beograda.

Mileni Đukanović, službenici iz Borče, takođe su u "Dunavu" poručili da joj neće biti isplaćena šteta nastala prokišnjavanjem.

- Našla sam broj na internetu i pozvala ih. Službenik je bio ljubazan i u pola moje priče me je prekinuo, rekavši da su "izbombardovani" pozivima slične sadržine, ali da mi ne mogu pomoći, jer moje osiguranje ne pokriva ovakvu štetu. Zašto sam onda silne godine bacala pare na ovo osiguranje, ako ne mogu najobičnije prokišnjavanje koje mi je diglo ceo parket i uništilo zid da naplatim - pita se ova Borčanka.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA