KBC dobio novog gazdu, uskoro počinje da radi

Objekat beogradskog kliničko-bolničkog centra zakupila "Medigrupa" koju čine DZ "Jedro", "Dr Ristić" i "Jevremova"

  • 5

Pričalo se da bi mogla da ga preuzme država i tako dobije moderno opremljeni objekat, spominjala se i varijanta da u priču uđu američki partneri, pre njih aktuelni su bili turski "Adžibadem", makedonski "Filip Vtori", jedna nemačka klinika...

Na kraju, kada je javnost već pomalo i zaboravila na beogradski kliničko-bolnički centar smešten na 6.000 kvadratnih metara u Ulici Milutina Milankovića, stigla je vest da ga je zakupila, do ovog časa, malo poznata "Medigrupa".

Posle više od godinu dana počelo je renoviranje objekta, a zakupac prostora je privatna grupacija koju čine Dom zdravlja "Jedro", "Dr Ristić" i Specijalna ginekološka bolnica sa porodilištem "Jevremova". Ovih dana će, kako najavljuju iz "Medigrupe", biti više informacija kada će građani moći da počnu da koriste njihove usluge.

- S obzirom na to da je proces preuzimanja objekta u toku, a da nakon toga sledi registracija nove zdravstvene ustanove, u ovom momentu ne možemo precizirati datum početak rada - kažu u "Medigrupi".

- Naši biznis planovi, koji u sebi sadrže preciznu i dugoročnu strategiju razvoja, pozicioniraju buduću Opštu bolnicu "Medigrup" kao zdravstvenu ustanovu koja će biti u potpunosti osposobljena za svoje samostalno funkcionisanje bez eventualnih ugovora sa RZZO, te samim tim poslovanje neće zavisiti od takvih ugovora kao što je to bio slučaj sa KBC Beogradskim u prošlosti - navode u ovoj kompaniji.

Beogradski KBC imao je sedam operacionih sala, opremu za izvođenje i najkomplikovanijih hirurških procedura iz oblasti kardiohirurgije, vaskularne, abdominalne, ginekološke, laparoskopske, urološke, onkološke, ortopedske, estetske i oftalmološke hirurgije, dve intenzivne i dve poluintenzivne nege, luksuzne apartmane i 62 kreveta.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LAIK

    2. septembar 2013 | 18:24

    Malo poznata "Medigrup" je u vlasnistvu nasih ljudi. Jednih od retkih koji su se u Srbiji obogatili svojim radom i znanjem. Nadam se da ce i u ovom poslu biti uspesni kao i u prethodnom.

  • Harmoni

    2. septembar 2013 | 21:28

    Da ti nabrojim ko je sve u grupi i kako je zaradio?

  • Aleksandar stojanovic

    3. septembar 2013 | 10:01

    Sta sa onim ljudima koji su radili u KBC hoce li mozda da im isplate zarade sto im duguju??? Ne ne pa ko isplacuje jos dugove radnicima ovo je SRBIJA "MALIM LOPOVIMA SE SKIDA GLAVA A VELIKIM SE SKIDA SESIR"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA