• 6

KRAJ KRAĐAMA: GSP ugrađuje sisteme za kontrolu potrošnje goriva

Ugradnjom sistema za elektronsku kontrolu utakanja goriva u vozila GSP "Beograd" biće onemogućena svaka eventualna zloupotreba i obezbeđena potpuna kontrola potrošnje goriva

  • 6

Javno komunalno preduzeće (JKP) GSP „Beograd" i „Naftna industrija Srbije" (NIS) a. d. Novi Sad potpisali su ugovor o snabdevanju pogonskim gorivom, kao i o isporuci i ugradnji sistema za elektronsku kontrolu utakanja goriva u vozila, saopštio je gradski prevoznik.
Takozvani "Smart Fuel system" elekronski evidentira količinu istočenog goriva, njegovu potrošnju, garažni broj vozila u koje je gorivo sipano, kao i tačno vreme kada je ono sipano, što će potpuno eliminisati eventualne zloupotrebe i omogućiti bolju kontrolu potrošnje goriva u GSP-u.

To podrazumeva da se gorivo može točiti isključivo u autobuse sa ugrađenim elektronskim uređajem na ulivnom grlu rezervoara, koji sadrži sve podatke o vozilu i omogućava da se pištolj za sipanje goriva aktivira. Istovremeno, podaci o preciznoj količini goriva, garažnom broju vozila i vremenu sipanja beleže se i arhiviraju u centralnom kompjuteru. Stoga, prosipanje goriva, sipanje u kante ili rezervoare bez eletronskog čipa neće biti moguće.
U naredna četiri meseca, novi sistem će biti postavljen na pumpama u sva četiri autobuska pogona i na svim vozilima, navedeno je u saopštenju.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CECA

    Zato su zimi nema grejanja jer kradu gorivo.

  • Vladan

    Greška je što se ovakvi sistemi kontrole najave, pa će domišljati kradljivci imati vremena da smisle varku i za ovaj sistem.

  • Vine

    Od cega ce vozaci živeti?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima