SNS: Besplatan vrtić za treće dete u Beogradu

Zahtev je, kako se navodi, proistekao iz potrebe da se stimuliše rast nataliteta i poveća kvalitet življenja porodica sa više dece

  • 7

Odbornice Srpske napredne stranke u Skupštini grada Beograda podnele su zahtev za finansiranje besplatnog boravka trećeg deteta u vrtiću, saopštila je danas ta stranka.

Zahtev je, kako se navodi, proistekao iz potrebe da se stimuliše rast nataliteta i poveća kvalitet življenja porodica sa više dece sa krajnjim ciljem rasta i podmlađivanja nacije.

Odbornik Skupštine grada Mirjana Milutinović istakla je da statistika pokazuje da na teritoriji grada Beograda, pored pada nataliteta, proporcionalno opada i broj porodica sa trećim detetom.

"Nije nerealno ni upitati se zašto Beograd kao prestonica ne pita da li ti isti roditelji mogu da omoguće vrtiće za svoje najmlađe članove? Da li Beograd čini izuzetak u odnosu na druge gradove koji imaju besplatan boravak za treće dete? Na naše zadovoljstvo za treće dete se ne plaća vrtić u Novom Sadu, Kruševcu, Aleksincu, Čačku...", navela je ona u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    10. septembar 2013 | 16:32

    SNS se samo provizorno zalaze za prednost i privilegije trudnica i porodilja. Ocigledan primer je moj boravak kod ginekologa zajedno sa suprugom Nebojse Stefanovica, koja je imala prednost nadamnom, iako nije trudnica, a ja sam sa stomakom do zuba u devetom mesecu trudnoce cekala da ona zavrsi pregled. 40min mog cekanja i pored zakazanog termina je ocigledan dokaz da se obecava sve i svasta i da u realnom zivotu se ni najvisi "funkcioeri" SNS ne zalazu istinski za boljitak zena.

  • Perica

    10. septembar 2013 | 15:39

    Jao kako su oni jedna fina stranka, prosto duse od ljudi koji se samo brinu za napaceni narod...Alo bre prevaranti, samo cekate da zajasete i krenete da drpate po politickim funkcijama, zaposljavate se na izmisljena radna mesta po rodjacko-svalerko-mafijaskim vezama...kao uostalom i sve stranke u Srbiji, sve sama bagra.

  • Deki

    10. septembar 2013 | 16:40

    Nazadnjaci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA