• 6

SNS i DSS predali zahtev za smenu Đilasa! (FOTO)

Zahtev za razrešenje gradonačelnika Beograda predali su šef odborničke grupe SNS Aleksandar Jovičić i šef odborničke grupe DSS Andreja Mladenović. Predsedništvo naprednjaka u 15 časova o smeni vlasti

  • 6

Odbornici Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) predali su u Skupštini grada Beograda zahtev za smenu gradonačelnika Dragana Ðilasa.
Zahtev za razrešenje gradonačelnika predali su šef odborničke grupe SNS u beogradskom parlamentu Aleksandar Jovičić i odborničke grupe DSS Andreja Mladenović koji su potom na zajedničkoj konferenciji za novinare naveli da imaju podršku socijalista i da se radi o legitimnom potezu kojim se poštuje volja građana.

Jovičić je rekao da očekuje da će već sutra na sednici grada taj predlog biti na dnevnom redu i podvukao da imaju načelnu podršku odbornika SPS.
Upitan kako će se prema tom predlogu odnositi odbornici PUPS-a Jovićić je naveo da će se danas u okviru kolacije SPS -PUPS o tome razgovarati, ali da načelna podrška socijalista stoji. Na pitanja vezana za kandidata za budućeg gradonačelnika i funkcionisanje vlastim Jovičić je rekao da se danas očekuje sednica predsedništva SNS na koje će biti poznati odgovori na ta pitanja. Prema njemu ne radi se ni o kakvom rušenju vlasti u Beogradu, već o legitimnom potezu zasnovanom na zakonu i statutu gradske skupštine.

Andrija Mladenović rekao je da se vodi kampanja kako se nešto u Beogradu ruši rekavši da se ništa ne ruši već da se poštuje volja građana. Odgovarajući na ista pitanja, Mladenović je rekao da DSS nije razgovaralo ni u svojoj stranci niti sa SNS ni o kandidatu za gradonačelnika ni o formiranju vlasti.
On je podsetio da je na sednici predšedništva DSS doneta odluka samo o tome da se smeni Ðilas, a da će o daljim potezima takođe odlučivati strančki organi.

Za 15 časova zakazana je i sednica Predsedništva naprednjaka, na kojoj će se raspravljati o smeni vlasti u gradu.
Kako je rekao Jovičić, predlog za razrešenje je u skladu sa Statutom grada, a argumenti su neracionalno trošenje novca Beograđana, ogromna prezaduženost, dovođenje javnih preduzeća u finansijski kolaps...
U gradskoj skupštini, od 110 odbornika, naprednjaci imaju 37, socijalisti devet, PUPS četiri, a DSS devet.
Gradonačelnik Beograda je izjavio da su izbori najbolje rešenje ukoliko koalicioni partnerni Demokratske stranke u Beogradu ne podržavaju više gradsku vlast.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Kure

    Još kad bi onaj dečko malko obrisao nos...:)

  • Đorđe

    Koja parada se pravi od ove otimačine već danima je prosto da ne verujemo više svojim očima i ušima. Čini mi se da su svi zaboravili kako je Tadić prošao na izborima. Uskoro bi se to moglo desiti i ovima što su mnogo poleteli

  • Jevgenija

    A meni se cini da su ovi branioci Djilasa ukljucujuci i njega velike matematicke neznalice. Inace bi tacno znali sta je nadpolovicna vecina od 110.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima