PUPS: Nismo u misiji zaštite Ðilasa

- Naš cilj je da socijalnu politiku u Beogradu sačuvamo - rekao je Milan Krkobabić

  • 8

Šef odborničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) u Skupštini Beograda Milan Krkobabić izjavio je da će organi stranke danas doneti odluku o smeni vlasti u Beogradu, da im je najvažnije da koncept socijalne politike ostane nedirnut, kao i da nisu u "misiji zaštite Dragana Ðilasa".

- Odluku o tome kako ćemo se ponašati na sutrašnjoj sednici Skupštine grada doneće stranački organi, mi ćemo saslušati stavove Srpske napredne stranke, videćemo inicijativu o smeni gradonačelnika, zauzeti precizan stav i danas popodne ćemo razgovarati i sa svojim koalicionim partnerima (Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom) - rekao je Krkobabić, gostujući na Televiziji B92.

Upitan da li PUPS može da se izjasni drugačije od SPS-a, Krkobabić je rekao da PUPS odgovorno i samostalno nastupa, ali da to ne isključuje da unutar koalicije nema dogovora o bitnim pitanjima i da će uvek nastojati da te dogovore ostvare.

- Naš cilj je da socijalnu politiku u Beogradu sačuvamo. Ako postoje valjani argumenTti, oni moraju da se prihvate i ako idu u pravcu da naša socijalna politika neće biti dovedena u pitanje, onda se podrazumeva da o svemu možemo da razgovaramo - rekao je Krkobabić.

Krkobabić je rekao da PUPS nije u "misiji zaštite Dragana Ðilasa", ali da ga uvažavaju jer su s njim sjajno sarađivali.

- Ne radi se o odbrani Ðilasa, nego našeg koncepta, to je zamena teza. Svoditi misiju jedne partije da štiti ovog ili onog, ruši Ðilasa ili štiti Dačića, to su besmislice, PUPS ima svoju misiju - rekao je Krkobabić.

Krkobabić je rekao da je njegov lični stav da se vlast ostvaruje na izborima, ali da je ta stranka za prekomponovanje vlasti samo ako se u potpunosti uvaži i sačuva socijalna politika za koju se PUPS bori.

Srpska napredna stranka i Demokratska stranka Srbije predale su danas u Skupštini grada Beograda, a u skladu sa Statutom grada, Predlog za razrešenje gradonačelnika Dragana Ðilasa.

Sednica Predsedništva SNS zakazana je za 15 sati, na njoj će naprednjaci doneti odluku o Beogradu i o njoj obavestiti javnost, najavljeno je ranije iz SNS.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    23. septembar 2013 | 11:54

    Niste vi u misiji zastite Djilasa vec trpanja para u svoje dzepove

  • Lud Zbujen

    23. septembar 2013 | 12:04

    Kad ce ovi fosili vise u penziju celu familiju su zaposlili sramota

  • Makarije

    23. septembar 2013 | 11:38

    Šta ko njih pita, oni se šlepuju i dok imaju koristi, biće kako mama kaže :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA