ČESTITAMO: Beograđanka Olga proslavila 100. rođendan (FOTO)

- Jedini način da se živi u pristojnom i normalnom društvu je ljubav i razumevanje, da se uzajmno poštujemo, da imamo lepe reči i razumevanje jedni za druge - rekla je baka Olga predsedniku opštine Novi Beograd, koji ju je danas posetio

  • 0

Novobeograđanka Olga Brešić, nekadašnja profesorka srpskog jezika i istorije, proslavila je danas stoti rođendan, zbog čega ju je posetio i predsednik te opštine Aleksandar Šapić da bi joj čestitao radostan dan i da bi čuo savet, u kome je ona istakla važnost razumevanja i poštovanja među ljudima.

Na poklon Šapić je doneo veliki buket cveća, rođendansku tortu i izvod iz matične knjige rođenih u kom je ubeleženo njenih prvih sto godina.

- Jedini način da se živi u pristojnom i normalnom društvu je ljubav i razumevanje, da se uzajmno poštujemo, da imamo lepe reči i razumevanje jedni za druge - dobio je Šapić savet od baka Olge, koja je goste dočekala u dobrom zdravlju i sa osmehom, saopštila je opština Novi Beograd.

Šapić je naglasio da će se truditi da primeni sve što mu je rekla i posavetovala ga baka Olga, jer se moraju slušati ljudi sa tolikim životnim iskustvom i da bi bilo dobro da njene reči čuju svi Beograđani.

- Trudimo se da koliko god je moguće pomognemo i podržimo naše najstarije sugrađane, jer ne smemo da zaboravimo da nije bilo njih, danas ne bismo živeli u zemlji u kojoj živimo i moramo da imamo poštovanje za sve građane u " trećem dobu" - rekao je Šapić.

Baka Olga pohvalila se nekadašnjem poznatom vaterpolisti da je kao član Sokolskog društva učestvovala 1932. na sletu u Pragu i rekla mu da je do skoro redevno šetala, ali da je prošle godine pala, tako da ne izlazi iz stana.

Olga Brešić je rođena u Kraljevu 1913. godine, u Beograd je došla 1922, gde je završila Višu pedagošku školu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA