SNS: Želimo decentralizaciju Beograda

Šef poslanika SNS Zoran Babić izjavio je da građani Beograda najbolje znaju kakve potrebe imaju i gde je potrebno izgraditi vrtiće, parkove i škole

  • 12

Srpska napredna stranka saopštila je danas da se zalaže za uvođenje suštinske i prave decentralizacije u upravu grada Beograda i istovremeno je odbacila tvrdnje DS da ništa u protekle četiri godine nije uradila u opštini Voždovac, ocenivši ih besmislenim.

Šef poslanika SNS Zoran Babić izjavio je na konferenciji za novinare da građani Beograda najbolje znaju kakve potrebe imaju i gde je potrebno izgraditi vrtiće, parkove i škole.

Stoga SNS želi da ispravi nepravdu koju je svim gradskim opštinama naneo bivši gradonačelnik Dragan Ðilas centralizujući i preuzimajući sve poslove i sav novac građana, rekao je Babić.

Ðilas i njegovi saradnici, koje je Babić ocenio nekompetentnim, nisu, kako je rekao, imali dovoljno znanja da vode Beograd napred i onako kako Beograđani zaslužuju.

On je kao primer naveo postupak legalizacije bespravno izgrađenih objekata i ukazao na činjenicu da je nerešeno ostalo 95 odsto tih zahteva.

Babić je rekao da je novac centralizovan u Ðilasovim rukama i da je korišćen za zloupotrebe u poslovima javni preduzeća čiji je osnivač grad.

Kao primer Babić je naveo nabavku vozila za JKP "Vodovod i kanalizacija", za koje je rekao da je njihova godišnja renta bila veća nego da su kupljena.

- Nikada više javnom preduzeću čiji je osnivač Beograd ne sme da se desi da za šest radnih mašina i kamiona godišnje zakup plaća 500.000 evra, a da nove na tržištu koštaju 570.000, a polovne oko 240.000 evra - naveo je Babić.

On je ukazao i da je za Voždovac izdvojeno svega 13,5 miliona dinara, iako ta opština ima 200.000 stanovnika.

Babić je izjave iz DS-a, koje je danas izneo šef poslanika DS Borislava Stefanovića, da ništa u toj opštini nije učinjeno, ocenio besmislenim i pozvao Stefanovića i sve članove DS da zajedno sa njim krenu u obilazak Voždovca kako bi im pokazao šta je sve u toj opštini za tako mali iznos učinjeno.

Član opštinskog veća SNS Voždovca Aleksandar Savić je ukazao na činjenicu da je ta opšitna u protekle četiri godine bila zapostavljena od gradskih vlasti, ali je, uprkos tome, obnovljeno 15 škola, napravljena su igrališta i izgrađene sportske sale u Jajincima i Ripnju.

Savić je najavio da će do kraja školske godine 14 osnovnih škola u toj opštini dobiti video nadzor, čime se SNS "bori protiv narkomanije i kriminala".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vendetta

    23. novembar 2013 | 16:31

    Dobro znamo da je Beograd najveci grad u zemlji ali Srbija nije samo Beograd! Vreme je da se razviju drugi krajevi da se nebih ponovilo Kosovo negde recimo u Vranju ili Novom Pazaru!

  • Bili Piton

    23. novembar 2013 | 16:11

    Ajde?

  • YoYo

    23. novembar 2013 | 19:02

    Budalizacija Beograda. Ha,ha. Svaka opština treba da ima svoj gsp i vodovod, možda? A Vi iz ' provincije' prekinite sa blaćenjem Beograda. Za sve Vam ja Bgd kriv, sve Vaše pare su u Bgdu. Krivi su političari, a i Vi dragi moji koji kad dođete ovde, ne izbijate nazad. Mislite li da nama ne smeta 'provincijalizacija' Beograda?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA