TRG REPUBLIKE: Građani ostavljali poruke protiv nasilja nad ženama! (FOTO)

U prethodnoj godini više od 9.000 žena i dece bili su žrtve porodičnog nasilja. Prošle godine ubijeno je 29, a ove 41 žena, a strah od nasilja je toliki da 80 odsto žrtava silovanja odustaje od gonjenja silovatelja

  • 2

Autonomni ženski centar je povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama organizovao akciju „Potpisujem da..." na Trgu republike.

Građani i građanke su ovom prilikom ostavljali ohrabrujuće poruke na balonima i šarenim papirima i na taj način podržali Konvenciju Saveta Evrope o sprečavanju nasilja nad ženama i u porodici.

Ovaj događaj je deo regionalne kampanje „Potpisujem", koja se sprovodi u šest zemalja regiona, a koja se upravo zalaže za primenu i ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Narodna Skupština Republike Srbije je nedavno ratifikovala ovu konvenciju, a neophodno je da je potvrde još dve zemlje kako bi ona i zvanično počela da se primenjuje.

Podsećamo da su u toku prethodne godine više od 9.000 žena i dece bili žrtve porodičnog nasilja. Prošle godine je ubijeno 29, a ove 41 žena. Zabrinjava i podatak da 80 odsto žrtava silovanja u Srbije odustaje od gonjenja silovatelja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordana Radovanović Đurić

    25. novembar 2013 | 23:37

    Podržavam akciju,potpisala sam,ali,svetlosnau godinu smo udaljeni od primene Konvencije i zakona.Policija i sudstvo su toliko neefikasni i neažurni u obavljanju svog poslada je to zastrašujuće.Izlaganje Mehe Omerovića,ministra pravde Nikole Selakovića i direktora policije Veljovića je samo prazna priča na žalost.Možemo mi sve da usvojimo,potpišemo,dase borimo svakodnevno,ali ne znam koliko će još vremena proći da se u Srbiji nešto promeni na bolje kada je nasilje nad ženama u pitanju.

  • Zutica

    26. novembar 2013 | 07:10

    Rat je za muskarce...majcevina je za zene :) !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA