POMOZITE IM: Zbog hladnih dana, sve više dece u Svratištu

Dragana Vučković iz Centra za integraciju mladih kaže da Svratište za decu ulice u Krfskoj na Zvezdari trenutno ima 151 aktivnog korisnika, ali i da se broj dece povećava u zimskom periodu

  • 7

Sa prvim hladnim danima povećava se broj dece koja utočište nalaze u Svratištu u Krfskoj ulici, gde kažu da nema zvaničnih podataka o broju dece čiji je život i rad vezan za ulicu, ali da se procenjuje da bi on mogao biti od 2.000 pa do 10.000 mališana.

Dragana Vučković iz Centra za integraciju mladih kaže da Svratište za decu ulice u Krfskoj na Zvezdari trenutno ima 151 aktivnog korisnika, ali i da se broj dece povećava u zimskom periodu.

- Trenutno 151 dete dolazi u Svratište najmanje tri do četiri puta nedeljno. Međutim, kada dodje zimski period taj broj se povećava i prelazi svakidašnji prosek koji važi tokom ostalog perioda - rekla je Vučkovićeva.

Navodeći da je već pre par dana bilo 44 dece u Svratištu, ona je ocenila da će taj broj rasti s dolaskom snega i hladnih dana navodeći primer da je 2011. godine tokom izuzetno jake zime u Svratištu boravilo i po 70 dece dnevno.

Ona je istakla i da su korisnici Svratišta uglavnom deca od devet, deset i 15 godina, a da su mališani u dnevnom centru na Novom Beogradu uglavnom mlađi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    30. novembar 2013 | 19:49

    Sta je sa socijalnom sluzbom? Zar je normalno da deca dolaze i odlaze kad hoce ? Gde oni to odlaze posle? Kako moze samo da ide?

  • marko

    30. novembar 2013 | 18:09

    Usvojio bi dete, ali drzava ne daje ako nisam u braku.

  • Cobi ns

    30. novembar 2013 | 16:51

    A gde je tu 'država' da nađe roditelje,pa da sankcioniše??Vlasnik psa bude kažnjen ako nema, povodac pas,a deca se 'puštaju' na ulicu i- nikom ništa....!!??Zanimljivo ponašanje države!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA