UGLEDAJMO SE: Studenti skupljali hranu, odeću i igračke za najugroženije

Prikupljene stvari humani studenti odneli su u Svratište za decu u Krfskoj, Crveni krst, u dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj, dok su u Inex film odneli stvari namenjene azilantima

  • 9

Studenti Marko Pajić (22), Matija Rodić (23) i Aleksandar Sretković (23) održali su humanitarnu akciju u kojoj je prikupljeno desetak džakova zimske garderobe, hrane, igračaka i drugih stvari kako za odrasle, tako i za decu, kojima je ova vrsta pomoći neophodna.

Iako je prvobitno planirano da se akcija održi na Trgu republike, nakon što nisu dobili dozvolu opštine Stari grad za njeno održavanje, organizatori su morali da izmene plan, ali nisu odustali.

Oni su juče preko društvenih mreža pozvali sve koji žele, da im se pridruže. Odazvalo se dvadesetak mladih, a okupili su se u Studentskom parku. Nakon toga, podelili su se u nekoliko grupa i prikupljene stvari odneli u Svratište za decu u Krfskoj, Crveni krst, u dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj, a u Inex film odneli su stvari namenjene azilantima.

- Izuzetno smo srećni zbog uspeha akcije. Iako je bila mala, odličan je korak ka sledećoj, većoj, koju planiramo uskoro. Ljudi, koji su nam se pridružili danas su bili puni energije i želje da urade nešto pozitivno. Svako u sebi ima humanosti i dobre volje i samo je treba pokrenuti. Današnjom akcijom smo pokazali da je to moguće i daljim radom ćemo uspeti u potpunosti - istakao je jedan od organizatora, Aleksandar Sretković.

Kako kaže Matija Rodić, iako se plašio da organizacija neće biti laka i da može lako da dođe do nesporazuma, ispostavilo se upravo suprotno. 

- Nisam mogao ni da pretpostavim da će vladati toliko pozitivna energija. Kada se u nešto stupa otvorenog srca, sve ide glatko i proizvod svega može biti samo divan osecaj - kaže Rodić, dok treći član u organizaciji ovog događaja Marko Pajić dodaje da je zamisao da se ovaj trend nastavi, "jer naše malo nekima zaista znači mnogo".

Ukoliko želite da se priključite sledećim akcijama, možete da pratite ove momke i njihove akcije putem njihove Fejsbuk stranice.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb Cop

    8. decembar 2013 | 00:42

    A za uzvrat ce dobiti vece skolarine i vise bodova za prelazak na budzet...a nakon diplomiranja ih ceka dve godine zabrane zaposljavanja u javnom sektoru a posle 2015.muka da nadju pare i vezu ako ostane mesta za njih zbog zaposljavanja politicarske dece. Divno od strane drzave. Studentima skidam kapu.

  • Ana na na na na

    8. decembar 2013 | 00:02

    Svaka cast!

  • Ljiljana

    8. decembar 2013 | 04:17

    На млађима свет остаје! Хвала за изузетан гест љубави , и надам се да се неће завршити на овоме.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA