NAŠI OSNOVCI: Dva i po sata dnevno igraju igrice

- Roditelji treba da se obuče da koriste kompjuter, jer je to jedini način da zaštite svoju decu, koja su pre njih prohodala i zakoračila u virtuelni svet - poručuje Slobodan Malušić

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Dada7

    19. decembar 2013 | 15:06

    Mislim da nije resenje da se nesto zabrani i ogranici, vec da se deca usmere na prave stvari kada su kompjuteri u pitanju. Pa i pre 10god kada su komp dozivljavali prvu ekspanziju svi smo na njima visili mnogo duze, ali meni je to donelo korist kasnije, medju boljim sam bila na faksu u primeni komp za istrazivanje i crtanje, a sve zato sto mi je to bilo dostupno vise nego ostalima. Buducnost je u tehnologijama zato roditelji edukujte se i podstaknite decu na igre koje razvijaju razmisljanje i konstruktivan prilaz resenju problema pomocu kompa. Ogranicite lose sadrzaje, a pametan odabir igara moze biti od pomoci kasnije

  • Radoslav

    19. decembar 2013 | 09:23

    Vidjao sam i da klinci sednu za kompjuter ujutro pa sve do sitnih sati to traje(vise od 12h to traje)...deca nam se pretvaraju u moderne zombije...a roditelji sve manje uticaja imaju na decu jer postaju hladni i agresivni a nesmes ni glas podici jer je to ,psihicko,nasilje,.jadna nam crna majka.

  • Odraslo dete

    19. decembar 2013 | 01:19

    Najbolje je dete nauciti dnevnom rasporedu vremena. Ako pre podne ide u skolu onda rucak i sat vremena odmora nakon skole. Jedno sat - dva ucenja, 45 minuta do sat vremena sporta - fudbal, kosarka, trcanje, bicikl... da se oslobodi strasa i da fizicki bude zdravo. Nakon toga ga treba pustiti za kompjuter kao nagradu za dnevno ispunjene zadatke i obaveze. Da li ce to biti dva ili cetiri sata, sve zavisi od interesovsnja. Bitno je da ima i druge aktivnosti, a kompjuter zahteva dosta vremena inace ce se dete osecati nesrecno ako mu se kompjuter ogranici na sat vremena recimo, jer za sat vremena ono ne moze nista da odradi na kompjuteru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA