Uvođenje video-nadzora u sva vozila gradskog prevoza

Članovi Privremenog organa imali su nekoliko sastanaka sa predstavnicima sindikata GSP-a i MUP-a, a dogovoreno je da policijaci u civilu patroliraju "kritičnim" linijama

  • 10

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali najavio je danas mogućnost uvođenja video-nadzora u sva vozila gradskog prevoza, kako bi se sprečili učestali napadi na vozače, a nasilje zaustavilo.

- Što se tiče kamera, one postoje u oko 200 novih "Solaris" autobusa, a postoje i u novim "Kaufovim" tramvajima. Sva ostala vozila to nemaju i jutros sam imao sastanak sa direktorom GSP-a i sa njim dogovorio da pripreme projekat uvođenja video-nadzora u sva ostala vozila - rekao je Mali.

On je novinarima rekao da bi to moglo da se pripremi do donošenja odluke o privremenom finansiranju za drugi kvartal ove godine.

- Naravno, treba da prođe proces javne nabavke i svega, ali siguran sam da će to dati pravi rezultat - rekao je Mali.

Mali je rekao i da su članovi Privremenog organa imali nekoliko sastanaka sa predstavnicima sindikata GSP-a i MUP-a, i da je dogovoreno da policijaci u civilu patroliraju "kritičnim" linijama.

- Juče sam rekao da je MUP spreman da pošalje policajce u civilu da patroliraju linijama za koje je utvrđeno da su kritične, u smislu najvećeg broja napada, a taj dogovor je već napravljen - rekao je Mali i dodao da će svaki vozač GSP-a imati telefon kojim može da prijavi napad.

Taj telefon je, rekao je Mali, povezan sa GSP-om i MUP-om, a interventna policija bi reagovala i spremna je da reaguje na svaki napad u najbržem roku. On je istakao i značaj "panik" tastera, navodeći da oni već postoje u svim vozilima GSP-a.

- Uvođenjem video-nadzora, boljom saradnjom sa MUP-om, telefonskom vezom koja već postoji između vozača i interventne brigade i boljim korišćenjem "panik" tastera, mislim da nasilje u vozilima možemo da sprečimo - istakao je predsednik Privremenog organa.

On je ponovio da Privremeni organ podržava protest koji su najavili sindikati GSP-a.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • notorious

    6. januar 2014 | 13:19

    A da mi iz ostatka Srbije skupimo po neku kintu da pomognemo jadnim Beograđanima?! 'bem ti državu!

  • Т.М.

    6. januar 2014 | 14:46

    Велики Брат ради овако: Створи ПРОБЛЕМ Добије РЕАКЦИЈУ Понуди РЕШЕЊЕ. Google: Problem - Reaction - Solution

  • Miloš NS

    6. januar 2014 | 13:33

    Dajte vozačima status sluzbenog lica i daće bolje rezultate nego sve ostalo zajedno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA