POGLEDAJTE: Novi snimci divljih taksista na Aerodromu Nikola Tesla! (VIDEO)

Telegraf je došao do video-snimaka koji do sada nisu objavljivani u javnosti i koji su predati organima Grada Beograda, kao i nadležnim službama SUP-a Beograd

  • 17

Taksisti koji rade nelegalno i koji na Aerodromu Nikola Tesla godinama beskrupulozno uzimaju ogromne sume za prevoz putnika do grada, do sada nisu ni kažnjavani, ni osuđivani, niti im je bilo ko zabranio obavljanje te delatnosti.

Iako je nekoliko puta do sada javno ukazivano na njihovo postojanje, oni su nastavljali da neometano "pelješe" putnike koji bi ušli u njihova vozila i prevezli se do željene destinacije.

Telegraf.rs je došao u posed video-snimaka koji do sada nisu objavljivani u javnosti i koji su predati organima Grada Beograda, kao i nadležnim službama SUP-a Beograd.

Kako saznajemo, na osnovu njih će biti pokrenuta opsežna akcija akcionog tima koji je oformio Privremeni organa Grada Beograda, koji će pokušati da se izbori s organizovanom grupom taksista koji krše pravila.

Na snimcima se vide primeri taksista koji bez ikakvih oznaka preuzimaju putnike s terminala Aerodroma i kako se "lepeći" za automobile prolaze kontrolnu rampu. Ovaj unosni posao je, po svemu sudeći, dobro organizovan, jer svi od snimljenih vozača koriste nove i skupe automobile, a za vreme dok "rade" na parkingu Aerodroma, nema nijednog jedinog policajca.

Podsetimo, pošto komunalna policija nije uspela sama da izađe na kraj s taksistima koji na dolaznom terminalu "otimaju" putnike, sastavljen je široki tim novih gradskih vlasti koji će se baviti tim problemima.

Akcioni tim činiće predstavnici Sekretarijata za saobraćaj, Sekretarijata za inspekcijske poslove, Komunalne policije, Uprave saobraćajne policije, Interventne jedinice, obezbeđenje aerodroma i sudije prekršajnih sudova. Njegovim radom koordiniraće direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    5. februar 2014 | 15:00

    Dati im rok 24 da nestanu. Koga uhvate nakon tog roka, 1 000 000 rsd kazna i TRAJNO oduzimanje vozacke dozvole. Ne dozvole za taksiranje nego vozacke dozvole! Ko nema da plati, neka proda auto jer i ovako vecina vozi dobre automobile. Kraj price.

  • od sad vozom

    5. februar 2014 | 14:28

    Ovo je situacija koja se resava za 2 sata, samo ako neko hoce da je resi. Ne postoji uredba koju nisu prekrsili, a sama vlast je kriva jer dozvoljava nekoj firmi u Zrenjaninu (cini mi se) da svakome izda dozvolu za rad. Ako je komunalni problem pusten pas mimo dozvoljenog vremena u parku, ako je saobracajni prekrsaj starica od 80 godima 2 metra od zebre, kako se ovo zove? Vecina ovih nema nijedno obelezje taksi-vozila. Kod zeleznicke stanice su "finiji", pa gradjanske tablice prekriju lose stampanim papirnatim tablicama za taksi-sluzbu. I naravno, niko to ne vidi...

  • A.H.

    5. februar 2014 | 14:56

    Koje užasne face,"produhovljene". Ne razumem da je ovo nerešiv problem za vlast. Jasno je da mnogi imaju interes od ovih divljaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA