Grad Beograd udario na "divlje taksiste"! (FOTO)

Predsednik privremenog organa grada Beograda, predstavnik udruženja taksista direktor Direkcije za javni prevoz, rekli su da su vidljivi pomaci na polju rešavanja problema nelegalnih taksi prevoznika i najavili reforme pravilnika o poslovanju taksista

  • 5

Predsednik privremenog organa grada Beograda, Siniša Mali, predstavnik udruženja taksista Aleksandar Bjelić i direktor Direkcije za javni prevoz, Uroš Mitrović, saopštili su danas novinarima prilikom obilaska taksista na aerodromu Beograd da je oformljena radna grupa koja se bavi uvoženjem reda u poslovanje taksista.

Radnu grupu čine čine  saobraćajna policija, Direkcija za javni prevoz, taksi udruženja i interventna brigada MUP-a Srbije, a koja se bavi uvoženjem reda u poslovanje taksista, reformulisanjem pravilnika o njihovom radu, a pre svega sankcionisanjem nelegalnih, tzv."divljih" taksista na području aerodroma Beograd.

- Proteklih godina i decenija nagomilali su se problemi koji se odnose na poslovanje taksi udruženja, pre svega na način njihovog rada i na probleme sa kojima se suočavaju. Pokrenuli smo nove aktivnosti koje idu ka tome da se problemi sa taksistima reše, a to se prvenstveno odnosi na probleme poslovanja taksista na aerodromu, na rešavanje problema divljih taksista koji rade na ulicama širom Beograda, kao i na regulisanje nelegalne konkurencije među taksi prevoznicima. Pomaci se već vide, jer smo u proteklih desetak dana oduzeli vozila taksistima koji su ilegalno poslovali i napisali 42 prekršajne prijave,a procesuirali smo i dvadesetak taksista koji su iz okolnih gradova uhvaćeni da posluju u glavnom gradu - rekao je predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali.

On dodaje da je Privremeni organ grada Beograda imao sastanak sa predstavnicima taksi udruženja 12. februara, kada su identifikovani problemi i uspostavljan dogovor "da se nađemo danas kako bismo razgovarali o tome kakav je dalji plan za rešavanje postojećih problema i kako ćemo nastaviti sa aktivnostima".

Mali  je najavio da će do kraja nedelje biti usvojen niz pravilnika o radu taksista, koji će stupiti na snagu već početkom sledeće sedmice, kao i cenovnika koji su u vezi sa redom vožnje sa aerodroma, a koji će, kako očekuje, "zatvoriti" pravni okvir u vezi sa radom taksista. Takođe, Mali je dodao da je uspostavljen dogovor sa Prekršajnim sudom grada Beograda, koji će, takođe, doprineti rešavanju problema taksi prevoznika.

- Mi ćemo nastaviti sa započetim aktivnostima i intezivirati rešavanje ovih problema. Kada postoji dobra volja da se neki problem reši, moguće je naći i rešenje. Dogovorili smo sastanak za deset dana, a to će biti prolazno vreme za sve nas, kako bismo videli šta smo do sada uradili. Napravljen je dogovor i sa Prekršajnim sudom grada Beograda, tako da imamo i dežurnog prekršajnog sudiju koji će pomoći u rešavanju ovih problema. Nadam se da ćemo ovim tempom i intezitetom uspeti da rešimo postojeće probleme i poboljšamo sistem poslovanja taksi prevoza - izjavio je predsednik Privremenog organa grada Beograda.

Aleksandar Bjelić je rekao da zaista postoje pomaci i dobra volja od strane gradske vlasti da se problemi reše i da je veoma bitna jaka podrška od Prekršajnog suda, "jer dok nema sankcija, nema ni boljitka".

- Aerodrom je samo jedan od problema, postoje i autobuske stanice i druga mesta gde se odvija noćni život. Svakako da je vreme kratko i da je problem nasleđen, ali pomak i volja za rešavanjem problema postoji. Trenutno nema nelegalnih taksista na aerodromu, prisutni su oni koji ne posluju u potpunosti sa propisima, ali se i oni opserviraju. Danas smo dobili podršku direktora aerodroma koji će se uključiti u radnu grupu, kako bi svojim delovanjem doprineo rešavanju problema - rekao je Bjelić.

Direktor direkcije za javni prevoz, Uroš Mitrović, naveo je da su pojedini delovi pravilnika već dopunjeni, da je uspostavljen novi sistem cena, jer "prethodni nije imao efekta" i da je bitno to što se aerodrom sada posmatra kao celina.

(M. B.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA