TRAGIČNA SUDBINA POLICAJCA HEROJA: Redžep je izgubio oca kad je imao samo ŠEST MESECI!

"Za Redžepa je to ljudski čin i obaveza svakog humanog čoveka", kaže njegov rođak Valjon

  • 18

Redžep Arifi (34), policajac čija je fotografija sa sirijskim dečakom u "očinskom" zagrljaju izazvala talas emocija na društvenim mrežama je izgubio oca u saobraćajnoj nesreći kada je imao samo šest meseci.

(EKSKLUZIVNO) ZAGRLIO SAM AMIRA, PLAKAO JE, A ONDA SE OSMEHNUO! Dirljiva ispovest policajca koji je proslavio Srbiju (FOTO)

Njegov rođak Valjon Arifi kaže da je sa Redžepom razgovarao nakon što je saznao da je popularan, ali da on nije želeo da govori o tome.

- Samo je kratko rekao da je to ljudski čin i obaveza svakog humanog čoveka - kaže Valjon, koji takođe svakodnevno provodi vreme sa izbeglicama u Miratovcu.

Kad vidite ovu fotografiju SRPSKOG POLICAJCA sa BEBOM izbeglicom, biće vam jasno šta Sirijci misle o nama (FOTO)

Foto: BBC/ManveenRana, Twitter/@ManveenRana Foto: BBC/ManveenRana, Twitter/@ManveenRana

U tom delu gde su nastale slike u selu Miratovac autobusi UNHCR-a svakodnevno preuzimaju veliki broj izbeglica, a policajac Arifi je sa svojim kolegama tu kako bi se održao javni red i mir, ali i da ih zaštiti.

Posle mnogobrojnih nedavnih medijskih izveštaja o brutalnosti policije i okrutnog ophođenja prema izbeglicama u nekim evropskim zemljama, korisnici interneta u Srbiji i drugde iznose pohvalne komentare o fotografijama na kojima srpski policajac nežno drži u naručju malog sirijskog dečaka koji se smeši.

Te je fotografije retvitovalo više od 700 korisnika Tvitera, a više od 900 ih je označilo kao omiljene.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Festim

    10. septembar 2015 | 21:55

    Bravo heroje. A jos vise se radujem sto si albanac ( isto kao ja ) sa srpskom uniformu. Samo ovako mozemo ici napred . Nama nije potrebno nova Sirija u Balkanu. Jos jedan put bravo VELIKI COVECE.

  • Mićko

    10. septembar 2015 | 21:23

    Kad si čovek nije bitno kom narodu pripadaš bravo

  • Amin

    10. septembar 2015 | 22:37

    Neka nas sudbina tih ljudi nauči da poštujemo mir. Da možemo živeti jedni pored a još lepše jedni sa drugima! Da pružimo jedni drugima radost i pomažemo se a oteramo mrzitelje i ratne profitere kojima nacionalnost i vera služe za zgrtanje para i moći. Da imamo lepe i Crkve, Džamije, Sinagoge, trzne centre,pijace,bulevare,plodne njive,dobre izvore, čiste reke,moćne rudnike i fabrike. Puna dečija igrališta, vrtiće,škole. Vidite kako je teško spavati pod šatorima parkovima,goli i bosi. U neizvesnosti bez hrane,para,bez nežnosti,lepih reči i ljubavi. A još teže pod bombama, vatrom,noževima, granatama. Upamtite jedno Hrišćani kažu: Pomaže Bog,mir Vama! Muslimani: Selam Alejkum što znači,mir Vam želim! Zato neka nam je svima mir!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA