ŽENE U SRBIJI ABORTIRAJU ZATO ŠTO NOSE DEVOJČICE?! Zapanjujuće i strašne tvrdnje srpskog lekara

Prof. dr Snežana Rakić, direktorka Klinike za ginekologiju i akušerstvo "Narodni front", kaže da se selektivni abortus najčešće odvija u privatnim klinikama i u prećutnom dogovoru sa ginekologom

  • 14

U Srbiji, kao i u Crnoj Gori i Albaniji, žene se odlučuju da namerno prekinu trudnoću ukoliko saznaju da nose devojčice, tvrdi za "Blic" dr Dušan M. Protić, privatni beogradski ginekolog.

STRAVIČNO: Godište najmlađe Srpkinje koja je abortirala će vas ZAPREPASTITI!

Parovi iz Crne Gore čine većinu onih koji iz regiona dolaze kod njega da odrede pol deteta u ranoj fazi kako bi doneli odluku o selektivnom abortusu. Međutim, i žene i iz Srbije nisu izuzetak.

- Parovi koji mi dolaze uglavnom imaju dve ili tri ćerke, mada je bilo i slučajeva da dođu oni koji traže da prvo dete bude muško. Dolaze mi ljudi i iz Nemačke na ovakvu proveru. Imamo slučajeve da se trudnoća završila abortusom kada je rezultat pokazao da je dete žensko - sa žaljenjem kaže dr Protić.

Bilo je i slučajeva da dođu oni koji traže da prvo dete bude muško, kaže Protić:

U klinici u kojoj radi pol se može odrediti horiocintezom - biopsijom horionskih čupica i metodom koji se zasniva na uzimanju krvi iz vene i naknadnoj analizi DNK ploda. Sama intervencija horiocinteze košta oko 400 evra, a Protić smatra da ko je spreman da plati taj novac za informaciju, on to ne radi iz interesovanja, već da bi mogao abortirati u zakonski predviđenom roku, do 10 nedelje trudnoće.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Prof. dr Snežana Rakić, direktorka Klinike za ginekologiju i akušerstvo "Narodni front", kaže da se selektivni abortus najčešće odvija u privatnim klinikama i u prećutnom dogovoru sa ginekologom.

- Selektivni abortus nije moguć u državnim bolnicama - objašnjava ona.

Nadležni iz Saveta Evrope su od vlasti u Podgorici prošle godine zatražili podatke o selektivnim abortusima, nakon što je Populacioni fond UN Crnu Goru svrstao među zemlje u kojima se rađa nesrazmerno više dečaka nego devojčica.

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • calmy zee

    21. decembar 2015 | 12:52

    Beda, ko normalan to radi :( Ja kao muskarac volim žene, žene su Božji dar za svakog muskarca, jednostavno one su mnogo potrebne svakom MUŠKARCU u pozitivnom smislu. Muskarac bez žene je jedan običan JADNIK !!! Da nema žena na sta bi ličilo ovaj svet ?

  • nena

    21. decembar 2015 | 13:05

    Jezivo i bolesno!!! Imam devojcicu i cekam drugu, samo neka su zive i zdrave. Jos pet da imam, nikada, ali niiiikada ne treba ni pimisliti na tako nesto. Zato nam je i jeste ovako kako je, bela kuga ce nas pojesti. I treba...

  • Tex

    21. decembar 2015 | 15:27

    Sta li još neću da čujem, dete je dete, ja bi npr voleo da imam 5 cerke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA