SRBIJA ĆE BITI DEO EU, A NE SAVEZA BIVŠIH SOVJETA! Evo šta je Zorana Mihajlović poručila Srbima

- Verujem da mi možemo 2019. godine da zatvorimo sva poglavlja. Sada sve zavisi samo od nas - da li će sva ministarstva da rade kako treba, da li će dovoljno da se udube i da imaju svoje timove, ne samo Kancelarija za evropske integracije... - rekla je potpredsednica Vlade

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da se Srbija opredelila da ide ka Evropskoj uniji ne samo na rečima, poglavlja su otvorena i plan Srbije je da do 2020. godine bude deo EU, a ne deo saveza bivših sovjetskih republika.
Mihajlović je naglasila da Srbija do sada, danas, a i u budućnosti, treba da održava dobre odnose sa svima i sa Ruskom Federacijom, istakavši da neke članice EU možda imaju još bolje odnose sa Rusijom, nego što ima sama Srbija.

REFORME SRPSKE VLADE DAJU REZULTATE! Zorana Mihajlović tvrdi da su u Srbiji BOLJI USLOVI ZA POSAO!
Mihajlović je za Radio Slobodnu Evropu rekla da su u Vladi Srbije složni oko tog pitanja, da je sve što je urađeno prethodnih godinu dana, urađeno na putu ka EU.
- Otvorili smo poglavlja. Nije bilo lako. Normalizacija odnosa sa Kosovom i pregovori su bili teški, jesu teški, biće i nadalje teški, ali govore u prilog tome da je vlada imala plan i da je to htela da uradi - izjavila je ona.
Foto-ilustracija: Telegraf

Foto-ilustracija: Telegraf


Na opasku da su iskazane mnoge sumnje stručnjaka u zemlji i van nje u vezi procene premijera Srbije Alaksandra Vučića da će Srbija 2019. godine zatvoriti sva poglavlja, potpredsednica vlade je rekla da je bilo mnogo sumnji i pre godinu ipo dana kada je rečeno da će biti smanjen deficit i da će biti ostvaren pozitivni privredni rast, u trenutka kada je privredni rast bio negativan.
- Verujem da mi možemo 2019. godine da zatvorimo sva poglavlja. Sada sve zavisi samo od nas - da li će sva ministarstva da rade kako treba, da li će dovoljno da se udube i da imaju svoje timove, ne samo Kancelarija za evropske integracije i ne samo ministarka za evropske integracije, nego svi mi, u svakom od naših resora - rekla je Mihajlović.
SRBIJA JE KONAČNO MOĆNA DRŽAVA: Ovo su sve VUČIĆEVE POBEDE U 2015.
Ona je dodala da je, imajući u vidu raspoloženje u vladi i u ministarstvu koje vodi, sasvim sigurna da će se u tome uspeti.
Foto: AP

Foto: AP


Na pitanje da li vlada ima strategiju u vezi Kosova i Rusije, Mihajlović je rekla da niko od Srbije ne traži da prizna Kosovo kao nezavisnu državu i da normalizacija odnosa ne znači priznavanje.
- Sve ono što ova vlada radi je pokušaj da naši građani žive na Kosovu na jedan dostojanstven i pristojan način. To je normalizacija odnosa unutar samog Kosova. Trenutna situacija na Kosovu pokazuje da nemamo baš normalizaciju odnosa - navela je Mihajlović i dodala da je za Srbiju od velikog značaja Zajednica srpskih opština.
"Srbija je, sve što je radila prethodnih meseci, radila zbog toga da bi Zajednica srpskih opština mogla u realnosti da funkcioniše i da našim ljudima pomogne da oni tamo mogu da žive", rekla je Mihajlović i dodala da normalizacija nije priznanje Kosova.
Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević


- Svi misle da je normalizacija priznanje Kosova i da ulazak Srbije u EU znači priznanje. Ni u jednom dokumentu to ne stoji, niti EU to traži do Srbije - navela je Mihajlović.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobro

    Najpametnija žena ovog podneblja, a i šire. Samo vredno i sve je moguće.

  • Sonja

    Evropa je najcivilizovaniji,najkulturniji deo sveta. U Evropi su najvece plate i penzije,socijalna davanja. Najbolji je obrazovni sistem i postuju se sva ljudska prava i slobode. Nema nsroda na svetu koji ne tezi ovim vrednostima i koji nam ne zavidi sto cemo biti deo te zajednice. Nasa je sreca sto se Srbija vec nalazi izmedju drzava EU pa ce nam ta cinjenica olaksati ulazak.

  • RUSIJA

    Bolje kuvaj Rucak smirise sta si uspaljena kosi TI Da komentar izjavis protiv RUSIJE

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima