VOZAČIMA i PUŠAČIMA u Srbiji će biti NAJTEŽE U 2016. godini!

Vozače će već od 1. januara sačekati povećanje akciza za olovni i bezolovni benzin, što će usloviti poskupljenje u iznosu od dva do četiri dinara, dok će sredinom godine sigurno biti povećana i cena cigareta. Od novih nameta tu su i akcize za nisko alkoholna pića, kao i TV taksa

  • 29

Nova 2016. godina najteže će pasti vozačima, pušačima, ali i ljubiteljima dobre kapljice.

VOZAČI, OPREZ: POLICIJA od danas uvodi POJAČANU KONTROLU! Evo šta ne sme da vam FALI!

Vozače će već od 1. januara sačekati povećanje akciza za olovni i bezolovni benzin, što će usloviti poskupljenje u iznosu od dva do četiri dinara. Treba napomenuti i da se na svetskoj berzi očekuje poskupljenje cene nafte sredinom godine, zbog čega će cena benzina verovatno ići samo na gore u narednih 12 meseci.

Evo kada tačno će POSKUPETI STRUJA u Srbiji!

Za alkohol su do sada postojale akcize samo za takozvana jaka pića. Međutim, od sada se ovaj namet uvodi i za nisko alkoholna pića. Akciza će se plaćati i za pića koja sadrže od 1,2 do 15 odsto alkohola u sebi.

Konkretno, akciza za pivo sada će iznositi 24 dinara, zbog čega će sigurno ovo piće u maloprodaji sigurno znatno poskupeti. Akcize na rakije biće više od dva do sedam dinara, zavisno od vrste voća i procenta alkohola koje pojedinačno piće sadrži.

Pušače na početku godine ne čekaju konkretni novi nameti, ali ih u narednom periodu sigurno čekaju nove restrikcije. Osim striktne zabrane pušenja na javnim mestima, koja će uskoro morati da se poštuje i u svim ugostiteljskim objektima, najavljeno je da će akcize na cigarete poskupeti sredinom godine.

Svetski trend povećanja nameta pušačima, u cilju smanjenja njihovog broja, nije zaobišao Srbiju i svi koji su skloni ovom poroku treba da budu svesni da će ubuduće sve više morati da izdvajaju za ovu nezdravu avanturu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Za 2016. godinu najavljeno je i poskupljenje struje, koje bi trebalo da se dogodi u maju, po završetku grejne sezone.

Novi namet za građane biće i televizijska taksa, ranije poznata kao TV pretplata. Novim nametom od 150 dinara finansiraće se rad Radio televizije Srbije i Radio televizije Vojvodine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    29. decembar 2015 | 13:36

    Lazu rodjo sve je bolje!

  • Djolekw

    29. decembar 2015 | 13:56

    Koi ste lopovi da nema veci na ovom svetu, svuda cene padaju jedino u srbiji rastu, dokle ovaj narod ceka vise..

  • E tako

    29. decembar 2015 | 13:06

    Za porast cene goriva strada narod, jer to povlaci sa sobom i ostala poskupljenja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA