Vreme čitanja: oko 1 min.

Vozači, oprez! Od ovog datuma kreću pojačane kontrole saobraćaja, policija će koristiti ove uređaje

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja

  • 2
Saobraćajna policija Foto: RINA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tzv. presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila, saopšteno je iz tog ministarstva, prenosi RTV.

"Napominjemo da će se u sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u sredu, 1. maja, od 00 do 24 časa realizovati akcija "Speed Marathon", tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa", kaže se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    15. april 2024 | 11:37

    U srbiji je svaki dan akcija non stop ima radari koji snimaju da li iz policiskih auta i auta sa civilnim tablicama ali bukvalno svaki dan nzm zasta samo imaju akciju pa javljaju

  • Vidoje

    15. april 2024 | 11:52

    Kakva akcija,pa mene dnevno zaustave 3-4 puta(znači sada 7-8 puta),kao nekakva "rutinska" kontrola,a u stvari bacaju oko da vide šta ima u kombiju!?🤐

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA