PRAVO ČUDO USRED SRBIJE: Kalina je najmlađi član biblioteke ikada, ima samo pet meseci! (FOTO)

Prva što će majka bebi čitati su "Pesme o majci", Branka V. Radičevića

  • 4

Petomesečna Kalina Stanković biće zabeležena kao najmlađi član u istoriji Narodne biblioteke "Rade Drainac" u Prokuplju, a druga osoba kojoj u članskoj karti na mesto gde treba da se upiše zanimanje stoji da je beba! Njena majka Srbijanka Stanković, koja je, kako sama kaže, odrasla u biblioteci, nada se da će njena naslednica nastaviti istim putem.

SRBI PRESTALI DA LOŽE KNJIGE: Sada ih poklanjaju biblioteci (FOTO)

- Pre desetak dana dok smo šetale, pala mi je na pamet ideja da je učlanim. Ušle smo na Dečije odeljenje i bibliotekarke koje me poznaju ćaskale su sa mnom. Kada sam rekla da smo došle da Kalinu učlanim, prva njihova reakcija je bila čuđenje, a zatim je usledilo oduševljenje - kaže Srbijanka.

Odmah su uzele i prvu knjigu za čitanje "Pesme o majci" Branka V. Radičevića, kojima će popuniti slobodno vreme!

- Učlanila sam je, ne zato što hoću da nauči da čita, već zato što želim da i ona, kao što sam ja, oseti koliko je biblioteka divno mesto za odrastanje - komentariše Srbijanka svoj postupak.

I direktor prokupačke Narodne biblioteke "Rade Drainac", Dragan Ognjanović kaže da je prijatno iznenađen što je član jedna beba.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ovo je divna ideja, koja može da privuče mnoge roditelje da svojoj deci pokažu kako se voli knjiga i koliko je ona važna u životu - kazao je Ognjanović.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    5. oktobar 2016 | 20:26

    Bravo za roditelje! Tako se vaspitavaju deca!

  • BASA

    6. oktobar 2016 | 09:28

    Sve cestitke roditeljima ! Od njih mnogi roditelji , treba da slede njihov primer !

  • Goca

    6. oktobar 2016 | 08:49

    Ćerka mi je imala svega 3 meseca kada smo poceli sa kupovinom i citanjem knjiga.Nikako da nauci da ih voli i cita.Cita samo lektire.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA