≫ 

Nikola je završio faks sa ocenom 9,27 i poslao CV na 1.000 adresa: 11 godina je bez posla

Nikola Ilić imao je najbolju prosečnu ocenu u toku studija na trećoj, četvrtoj i petoj godini studija, a bio je i najbolji diplomirani student

  • 39

Građevinski inženjer Nikola Ilić, pre 11 godina je diplomirao sa prosečnom ocenom 9,27 na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu, ali bez obzira što je svoj CV posalo na više od 1.000 adresa, on je još uvek nezaposlen.  

Postavio je oglas za prodaju "juga" i dobio ponudu na koju nije umeo da odgovori, a nećete ni vi! (FOTO)

- Bio sam ponosan kada me je Nastavno-naučno veće fakulteta nagrađivalo za natprosečne rezultate, za najbolju prosečnu ocenu u toku studija na trećoj, četvrtoj i petoj godini studija, i kao najboljeg diplomiranog studenta. Kao jedan od 500 najboljih sa univerziteta u Srbiji u okviru projekta "15 miliona za 500 najboljih" dobio sam jednokratnu stipendiju Ambasade Kraljevine Norveške. I dalje s ponosom ističem da smatram vrednim domaću pamet i industriju, da nisam bio zainteresovan za ponuđene poslove u inostranstvu i da sam u godinama kada bih mogao najviše da radim, ali u Srbiji, jednostavno, za mene nema posla - kaže Nikola za Večernje novosti.

On dodaje da je svoju radnu biografiju poslao preko hiljadu puta na razne adrese.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Do sada je radio u nekoliko firmi na ugovorima na određeno i u ekstremnim uslovima. Do stalnog zaposlenja ne može, pre svega zbog zabrane prijema u državnim preduzećima. Takođe, nije u mogućnosti da dobije licencu, jer ima samo jednu godinu radnog staža.

- Kada bih imao dve godine radnog staža, mogao bih da položi državni ispit, postane član Inženjerske komore Srbije i aplicira za licencu u narednih godinu dana - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIJA

    11. decembar 2016 | 16:43

    BRUKA DRZAVE SRBIJE ZATO I ODLAZE U EVROPU

  • Nikolas

    11. decembar 2016 | 17:28

    GUBIS DRAGOCENO VREME-PAKUJ KOFERE -SVET JE VELIK VERUJ MI I NECES SE POKAJATI! !!!!! JA SAM SEBI BIO REKAO ISTO PRE CETIRI DECENIJE AKO IM NETREBAM NETREBAJU NI ONI MENI JA ODOH I HVALA IM !!!

  • Ivan

    11. decembar 2016 | 17:00

    U Srbiji su postali fakulteti gubljenje vremena zavrsi srednju, dobro nauci engleski i nemacki i bezi preko.Mozda si trebao da ponudis nekome par hiljada evra posto je procedura u Srbiji takva nije ni cudo sto nam beze talenti iz zemlje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA