NOVA PRAVILA ZA STANARE: Ako inspektor proceni tako, moraće da plate i krečenje cele zgrade?

Vlasnicima nekretnina na kraju će samo isporučiti račun. Oni koji ne budu izmirili dug, naći će se na spisku izvršitelja za naplatu

  • 16

Vlasnici stanova u zgradi sa koje otpada fasada moraće da izdvoje novac za njenu popravku, a ako to ne urade dobrovoljno, lokalna samouprava će angažovati firmu da to obavi. Vlasnicima nekretnina na kraju će samo isporučiti račun.

Plaši vas pojava upravnika zgrade? I treba! Oni će biti kao GESTAPO!

Oni koji ne budu izmirili dug, naći će se na spisku izvršitelja za naplatu.

Briga o fasadama će stupanjem na snagu Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada biti proglašena javnim interesom, pa će lokalna zajednica, imati odrešene ruke da se o njima stara ako to ne učine skupštine zgrada.

Ukoliko inspektor proceni da fasada na zgradi nije bezbedna, da su delovi skloni padu ili da je jednostavno ružna, moći će da narede stanarima da je poprave.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Ako stanari ne obave potrebne aktivnosti na održavanju zgrade,a  to bi moglo prouzrokovati štetne posledice po život ili zdravje ljudi, životnu sredinu, privredu, ili imovinu veće vrednosti, radove na održavanju zgrade preuzima jedinica lokalne samouprave - piše u Zakonu o stanovanju.

Ovaj zakon omogućiće opštinama i gradovima da utvrde takve urbanističek zone ili blokove u kojima će vlasnike stanova obavezati da moraju redovno da popravljaju i kreče fasade. Opštine će moći posebnim odlukama da regulišu obaveze stambenih zajednica, pa i da zabrane postavljanje klima-uređaja na vidljivom delu zgrade.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OBILIC

    27. decembar 2016 | 11:33

    Što se tiče te teme mi smo uzeli najgori sistem za nasilno nametanje discipline i kulture u najtežim trenucima. Prvo ljudi su svi doživeli državnu okupaciju niko se ni sa kim ne razume a sada kad su svi ekonomski ugroženi i nemaju posla izmislili ste nasilnički sistem sramota

  • Boki

    27. decembar 2016 | 11:22

    I treba. Ja sam lud sto moram da uredjujem fasadu svoje kuce, a oni u zgradama ne moraju, nego neka fasada pada ljudima na glavu.

  • Ana

    27. decembar 2016 | 11:08

    Vreme je da stanari uzmu motke....Ko će da proceni da poslodavci moraju stanarima da isplaćuju plate na račun i redovno svaki mesec?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA