JA I NIKO MOJ: Dugo očekivana knjiga Tijanića

Knjiga "Ja. I niko moj" je precizan presek poslednje tri turbulentne decenije na jugoslovenskim prostorima i sadrži mnoštvo autorovih tekstova, zapisa, pisama i polemika

  • 0

Do poslednjeg časa, do samog preloma rukopisa, Aleksandar Tijanić je radio na knjizi u kojoj se potvrđuje kao beskompromisni dijagnostičar srpske zbilje, oštar i samosvojan kritičar bezmalo svih javnih ličnosti jugoslovenske, srpske političke i kulturne scene, kao i devijantnih pojava i burnih događaja uoči, za vreme i posle raspada Jugoslavije.

Analitičnost, lični stav i lični stil – jasan i prepoznatljiv – britkost i inventivnost političke i društvene kritike, osećaj za detalj, razigrana metaforičnost, profetizam i edukativnost odlike su ove knjige.

Aleksandar Tijanić pisao je za izdanja "NIN-a" (kasnije postao i urednik), "Sportskog žurnala" i časopisa "Intervju", bio je direktor "Televizije Politika" i "BK televizije", ministar informacija u Vladi Mirka Marjanovića, savetnik za medije i informisanje SRJ Vojislava Koštunice, a od 2004. do smrti bio je generalni direktor "Radio-televizije Srbije".

Objavio je publicističke i polemičke knjige "Ispod koša", "Šta će biti s nama" i "Tajni život Srba, Hrvata i Slovenaca: kako se raspao boljševizam".

Knjigu "Ja. I niko moj" od 18. decembra možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, na sajtovima Lagune, Delfija i na kioscima Štampe i Future.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA