≫ 

VOZAČI, DANAS POSEBNO MORATE DA PAZITE! Policija kontroliše i kažnjava na sve strane!

Pored brzine kretanja, kontrola će biti usmerena i na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja telefona za vreme vožnje

  • 37

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova će danas sprovesti sveobuhvatnu akciju pojačane kontrole saobraćaja.

OPREZ, POLICIJA DANAS KREĆE U POJAČANU KONTROLU: Vozači, ne dajte da vas uhvate nespremne!

Kako je u ponedeljak saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, u toj akciji će biti angažovan maksimalan broj uređaja za merenje brzine kretanja, s obzirom na to da je brzina kretanja najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama.

Pored brzine kretanja, kontrola će biti usmerena i na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja telefona za vreme vožnje.

U saopštenju se podseća da je međunarodna organizacija koja okuplja saobraćajne policije 31 evropske države, TISPOL, pokrenula projekat pod nazivom EDWARD (European Day Without a Road Death - Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama).

Navedeni projekat organizuje se u okviru Evropske nedelje kretanja (European Mobility Week) koja traje od 16. do 22. septembra, sa ciljem da se poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju i da 21. septembar 2016. godine bude prvi dan na evropskim putevima bez poginulih lica u saobraćajnim nezgodama.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Projekat EDWARD podržan je od strane Evropske komisije i njime se apeluje na sve građane da razmisle o rizicima sa kojima se suočavaju u saobraćaju, o rizicima koje mogu prouzrokovati drugim učesnicima u saobraćaju i na koji način mogu da smanje navedene rizike.

U okviru projekta EDWARD, organizacije i građani se pozivaju da na internet stranici TISPOL-a potpišu zakletvu o bezbednom učešću u saobraćaju (road safety pledge). Manifestacije kojima se podržava ovaj projekat prikazane su na internet stranici Evropske komisije www.roadsafetydays.eu .

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije podržava navedeni projekat i poziva sve nadležne organe, organizacije i institucije da preduzmu mere u cilju povećanja bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a građane da poštuju odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, ističe se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da

    21. septembar 2016 | 11:25

    Podržavam akciju, samo po džepu udariti mada je to slaba vajda. Kazniće se neko zbog par km brže i ko nema npr prvu pomoć u gepeku, ovi sto divljaju, što su potencijalne ubice po putevima ostaće ne taknuti. Mene su jednom kaznili (pre mnogo godina,a policiju nisam video jedno 5g minimum), što sam išao 84km a dozvoljeno je 80, a samo što me jedan manijak pretekao sa garantovanih 110-120km. I da, ove kontrole treba stalno da budu i bez najave a ne na sva zvona, koliko traje ovo (a trajaće kratko) svi će da obrate pažnju, ali će ubrzo da se vrate na stare navike.

  • Del

    21. septembar 2016 | 11:28

    I treba da kažnjava zaostalu stoku za volanom. Voze pijani, prekoracuju brzinu, ne daju zmigavac, NE VEZUJU SE, nisu čuli za sedista za decu i bebe itd.... Zaostala i saobraćajno neobrazovana stoka. Samo po džepu. Podržavam u potpunosti.

  • Rajs

    21. septembar 2016 | 10:36

    Kontrole trebaju biti svakodnevne a ne najavljene! Teško je nama promeniti svest...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA