≫ 

GDE SU NAJJEFTINIJI JELKA I UKRASI? Da li su stvarno Kinezi povoljniji od hipermarketa? (UPOREDNE CENE)

I dok su neki spremni da za novogodišnje ukrase izdvoje i do nekoliko stotina evra, budite sigurni da je prazničnu čaroliju moguće uneti u svoj dom za neuporedivo manje novca. Evo kako i gde

  • 14
Novogodišnji ukrasi se prodaju na tezgama u kineskom tržnom ce Foto: Telegraf

Bliži nam se Nova godina, a s njom i zimske čarolije, vreme kada se svi vratimo u detinjstvo i uživamo u njima. Ono što najviše zadaje glavobolju su cene novogodišnjih ukrasa, koje često dostižu i do nekoliko hiljada dinara, a ta količina nije dovoljna za jednu jelku.

Uzela je običan ofinger i jeftine novogodišnje ukrase, a napravila nešto što vredi 10 puta više! (VIDEO)

Iz tog razloga, mi smo se uputili u kineski tržni centar u Bloku 70, koji je poznat po ne tako lošoj, a veoma povoljnoj ponudi najrazličitijih artikala, gde možete za tih nekoliko hiljada dinara da okitite ceo stan. Ujedno ćemo ukrase uporediti sa cenama koje se kreću po hipermarketima.

Poređenje cena novogodišnjih ukrasa u Bloku 70 u odnosu na hipermarkete u Srbiji

Da počnemo od onog najosnovnijeg - jelka. Izbor kod kineskih prodavaca u Bloku 70 je veliki, od veličina pa do boja. Najmanje jelke visoke su 21 centimetar, a ima onih i od 1,5 metar. Cene su takođe raznolike i kreću se u proseku od 700 do 4.000 dinara.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Beograd je dobio najvišu NOVOGODIŠNJU jelku: Ima 11,4 metra i ostaviće vas bez daha (FOTO) (VIDEO)

Kada je reč o bojama, jelke mogu da se pronađu u beloj, svetlo i tamnozelenoj boji, ali i prošaranih, zelenih čiji su krajevi ofarbani u zlatnu boju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sijalice, svećice, lampioni i laseri preovladavaju Blokom 70. Raznih boja obasjavaju skoro sve štandove sa ukrasima, a ima ih u svim veličinama i oblicima. Cene ovde variraju od toga za šta su namenjene, odnosno da li su za jelku, prozor, vrata, zgradu ili nešto četvrto, i kreću se od 150 dinara, pa do 1.000. Cena lasera koji bacaju raznobojne snopove svetla kreće se oko 4.000 dinara.

RESTORANI I HOTELI U SRBIJI KRCATI ZA NOVU GODINU: Najviše će biti stranaca, a u najvećem broju iz ove zemlje!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sledeća stavka koja je potrebna za ukrašavanje su čupave trake koje se mogu staviti na jelku ili bilo koji drugi deo stana. I one su, takođe, raznolike, od belih sa mašnicama, do raznih duginih boja, a njihova cena iznosi oko 80 dinara.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Naravno, neizostavne su kugle. Kao i svega ostalog, i njih ima u raznim bojama, veličinama i oblicima - od najsićušnijih do najkrupnijih. Kod njih cena varira. Naime, prodaju se u pakovanju od dve kugle, četiri, pet, 10 ili 20 i koštaju od 100 dinara, pa sve do 600 i čak 800, a vrhovi su uglavnom između 150 i 250, u zavisnosti kod kog kupca kupujete.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

JELKA VAS RAZOTKRIVA: Makar jedan od ovih ukrasa ste stavili na jelku, a evo šta to GOVORI O VAMA

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ono što deci predstavlja jedno od najiteresantnijih stvari su sprejevi koji služe za imitaciju snega, a oni su veoma povoljni, koštaju svega 100 dinara.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Osim ukrasa koji se uglavnom stavljaju na jelku, pristupačni su i svi oni drugi, poput mašnica i venaca za vrata, sveća, čarapa za poklone, rajfova sa prazničnim motivima, narukvicama u bojama praznika, ali i kostimima za Deda Mraza i Baba Mrazicu.

Zapalio društvene mreže: Zanemećete kada vidite šta je petogodišnjak iz Trebinja tražio od Deda Mraza

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Mašna i venci za vrata koštaju između 100 i 500 dinara, dok su čarape za poklon od 100 do 150.

Rajfovi i narukvice su 100 dinara, a kostimi za Deda Mraza i Baba Mrazicu su između 1.500 i 3.000 dinara.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Marina Bojić / m.bojic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    8. decembar 2016 | 15:31

    Jelka u Tempu 5.000,7.000....Kod Kineza 2500 najveća

  • Iv

    8. decembar 2016 | 18:46

    Sirotinjo i Bogu si teška!

  • Kragujevčanka

    8. decembar 2016 | 17:21

    Pa kad ne izdaju racune, ne placaju porez nasoj drzavi, radnike placaju kao robove, normalno je da mogu da ponude te cene. Novac ne ulazu i ne trose u nasoj drzavi,jedu hranu iz Kine. A novac koji nas nepismeni narod ostavlja kod njih, vraćaju nazad u Kinu. U sred Kragujevca ne izdaju račune, ljute se ako zatraži neko. To je naše ogledalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA