Sekretarijat za informisanje: Grad izdvaja 13,6 miliona evra za privatne vrtiće

Ako tačan podatak konvertujete u evre, ovaj trošak godišnje iznosi oko 13,6 miliona evra

  • 1

Povodom teksta "Privatnim vrtićima godišnje 17 miliona evra", Sekretarijat za informisanje demantovao je da se iz gradske kase izdvaja mesečno oko 179 miliona dinara za naknadu dela troškova boravka dece u privatnim predškolskim ustanovama.

Privatnim vrtićima godišnje 17 miliona evra

- Obaveštavamo vas da izdvajanja za prva tri meseca 2017. godine za boravak dece u privatnim vrtićima iznose 421.562.126,50 dinara, što je daleko manje od 17 miliona evra, kako se navodi u tekstu - piše u demantiju.

- Ako tačan podatak konvertujete u evre, ovaj trošak godišnje iznosi oko 13,6 miliona evra, iako je najtačnije koristiti podatak u dinarima - navedeno je.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravo na vrtić

    7. maj 2017 | 20:44

    Jedna od retkih dobrih stvari koje je grad uradio za njihove stanovnike. Obezbedio je za 8000 mališana približno jednake uslove da idu u vrtić. Uposlio veliki broj ljudi u predškolsku i povećao priliv od poreza na dobit i poreza i doprinosa na plate zaposlenih. Puna podrška za ovu ideju uz male korekcije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA