NEUNIŠTIVA: "Bus plus" kartica preživela pranje u veš-mašini, radi i dalje! (VIDEO)

Nekoliko litara vode, prašak za veš plus omekšivač i skoro sat vremena letenja po bubnju veš-mašine... Pogledajte kako je "bus plus" kartica našeg čitaoca preživela ovu avanturu

  • 2

Skoro svima se makar jednom dogodilo da u veš-mašini, zajedno s odećom, operu novac i dokumenta. Sve to se do sada uglavnom pokazalo otpornim na praškove i omekšivače. Zanimljiva priča koju nam je ponudio jedan od naših čitalaca pokazuje neuništivost kartonske "bus plus" kartice.

- Kupio sam je pre nekoliko dana u jednom kiosku na Vračaru. Posle jedne od vožnji stavio sam je u džep od farmerki, zaboravivši da je vratim u novčanik. Dva dana kasnije, došlo je vreme za pranje odeće. Odvojio sam stvari za pranje, stavio u mašinu, dodao prašak i uključio - počinje priču naš čitalac, nesvestan u tom trenutku da je u mašinu ubacio i "bus plus" karticu.

Kad je oprao veš, imao je šta da vidi.

- Delovi s njene plavičaste površine su praktično otpali, postajala je sve neprepoznatljivija. Rešio sam, ipak, da još jednom probam da li funkcioniše. Uključio sam i kameru u nadi da će raditi. Verovali ili ne, proradila je! - kaže naš čitalac, koji je priložio i video-snimak kao dokaz da mu se ovo zaista desilo.

Pogledajte video-snimak i budite bez brige ukoliko se i vaša "bus plus" kartica opere u veš-mašini :)

U "Bus plusu" za Telegraf kažu da između papirne i plastične kartice u smislu RFID tehnologije koja se koristi za očitavanje
kartica nema nikakve razlike.

- Kartice se sastoje od čipa koji se nalazi unutar kartice i antene koja se nalazi duž oboda kartice. Rade na principu razmene podataka putem eletromagnetne energije između antena kartice i validatora. Ukoliko nisu oštećeni već pomenuti antena ili čip, kartica će normalno funkcionisati - objasnili su nam u "Bus plusu".

(M. Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komentator

    5. mart 2013 | 13:24

    Djavolja rabota.....rekoh ja, a rece i Nostardamus onomad....manite se ljudi BusPljusa....inace cete u pakao :)

  • Gandalf

    5. mart 2013 | 14:37

    Ja sam moju dva puta oprao. I dalje radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA