STIŽU NOVI KORIDORI: Srbija je lider u infrastrukturnom povezivanju

Mihajlović je istakla da Srbija može da se pohvali stabilnošću koja je rezultat velikog rada vlade u spoljnoj i unutrašnjoj politici zemlje

  • 1

Srbija je danas stabilna zemlja i lider u infrastrukturnom povezivanju, poručila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Sledeće godine počinje izgradnja autoputa Niš-Priština!

Ocenjujući da razvoj infrastrukture nije moguće očekivati ako ne postoji politička stabilnost, Mihajlović je istakla da Srbija može da se pohvali stabilnošću koja je rezultat velikog rada vlade u spoljnoj i unutrašnjoj politici zemlje.

- U infrastrukturi je važno da se povežemo sa regionom kako bismo imali više investicija. Srbija je danas stabilna zemlja i najkraća ruta između Istoka i Zapada - izjavila je Mihajlović nakon otvaranja 17. Ekonomskog samita Srbije.

Govoreći o novim projektima, o kojima se, kako je istakla, već razgovara sa finansijskim institucijama, Mihajlović je pomenula Moravski koridor, za koji su pokazale interesovanje jedna kineska i jedna američka kompanija.

- Plan je da sledeće godine imamo ugovor za taj koridor - izjavila je Mihajlović.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Drugi projekat je autoput “Mira” Niš-Merdare-Priština, o kom su takođe zapoceti pregovori, a koji je, kako je istakla, od ogromnog značaja, jer je strateški važan projekat za ceo Zapadni Balkan.

- Kroz Srbiju bi trebalo da prolazi 77 km tog autoputa, a planirano je da već sledecehe godine imamo ugovor za prvu deonica, u dužini od 35 km - izjavila je ona.

Podsetila je da smo za tri godine dobili još 270 km autoput, kao i da je duž Koridora 10 i 11 otvoreno 50 fabrika i pogona.

- Suština našeg posla je da građani žive bolje i da budemo poštovana zemlja, a ova Vlada je pokazala da ne počinje nijedan projekat, a da pre toga nije rešila sve probleme - izjavila je Mihajlović.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA