≫ 

Srpski ministar finansija se oglasio o rajskim papirima: "Pratimo šta se dešava"

Vujović je rekao da Srbija ima mehanizme koji su potpuno po međunarodnim standardima

  • 0

Ministar finansija Dušan Vujović je izjavio danas da Srbija ima mehanizme i institute kojima prati firme koje pokušavaju da izbegnu porez ili da peru novac, i da je "marginalni učesnik" u događajima koji su u vezi sa of-šor zonama.

Pet stvari o RAJSKIM DOKUMENTIMA koji su uzdrmali svet

Među "rajskim papirima" i ime srpskog ministra?

Na pitanje novinara, na konferenciji u Vladi Srbije, da prokomentariše dokument "Rajski papiri" i da li naša zemlja ima neku vrstu evidencije ili mehanizam da utvrdi koliko domaćih preduzeća trguje i iznosi novac preko of šor kompanija, odnosno egzotičnih destinacija, Vujović je rekao da Srbija ima mehanizme koji su potpuno po međunarodnim standardima.

- Pratimo šta se dešava. Kreativnost firmi koje pokušavaju da izbegavaju te obaveze uvek prevazilaze zakonska rešenja. Većina tih stvari se dešava u drugim zemljama, gde je Srbija mariginalni učesnik u tim događajima - kazao je Vujović.

Nemački list "Zidojče cajtung" je otkrio dokument "Rajski papiri" u kome su među 120 svetskih državnika, političara i biznismena i pojedini srpski državljani.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA