Dodatna šansa za potencijalne koncesionare: Produžen rok za ponude za Aerodrom "Nikola Tesla"

Koncesija za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera predviđena je na period od 25 godina

  • 0

Na zahtev ponuđača produžen je rok za dostavljanje obaveznih ponuda za koncesiju za beogradski aerodrom "Nikola Tesla" do 8. decembra.

"Hrvati aerodromu dali ime "Franjo Tuđman" da bi nervirali Srbe, Srbi "Nikola Tesla" što nervira Hrvate. Isto je i sa onim u Prištini"

U nedelju startuje zimski red letenja na aerodromu "Nikola Tesla": Direktno ka 62 destinacije u 36 država na 4 kontinenta

To se odnosi na ponuđače koji su se kvalifikovali za drugu fazu postupka, a stari rok je bio 23. novembar.

Takođe, rok za dostavljanje konačne verzije nacrta ugovora o koncesiji kvalifikovanim ponuđačima je istekao 11. novembra.

Vlada Srbije i aerodrom "Nikola Tesla" su objavili poziv zainteresovanima za koncesiju 10. februara 2017. godine.

Koncesija za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera predviđena je na period od 25 godina.

Kvalifikovani ponuđači za koncesiono upravljanje su švajcarsko-francuski konzorcijum Zuric h Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure limited i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Inćeon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Tećnology.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA