Kada idete u kupovinu, čuvajte se ovih trikova trgovaca: Na rafu piše jedna cena, a kada dođete na kasu čeka vas šok (FOTO)

Većina kupaca tek na kasi shvati da cena ne odgovara proizvodu koji su izabrali

  • 6

Jedan korisnik društvenih mreža je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju iz poznatog trgovačkog centra. On je kupio banane i na rafu je stajala jedna cena 139,99 dinara po kilogramu, a na kasi druga za 10 dinara skuplja.

Doneta odluka o tome šta sme da se zove burekom: Morate da se naviknete i na nova pravila u svim pekarama

Foto: Facebook/Fedja Drndarski

- Još su bezobrazni kad se buniš zbog ovoga. Dakle, nije problem za 10 dinara, problem je u njihovom javašluku, bezobrazluku i pljački - napisao je Feđa.

Sigurno se i vama bezbroj puta desilo da uzmete neki proizvod i piše jedna cena, a na kasi sasvim druga, neretko skuplja od istaknute.

Većina kupaca tek na kasi shvati da cena ne odgovara proizvodu koji su izabrali, iako je ispod njega jasno istaknut natpis s cenom. Naravno, pogrešnom.

- Potrošač ima pravo da izabrani proizvod plati po onoj ceni koja je istaknuta na tom proizvodu ili na prodajnom mestu ispod ili iznad određenog proizvoda - stoji u Zakonu o zaštiti potrošača Srbije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belfagor

    22. januar 2018 | 14:17

    Svi ste pametni jer nikad niste radili u trgovini. Da znate koliko trgovci imaju obaveza osim cena koje treba promeniti ne bi tako pričali. Znam da će neki pametnjakovići reći da promene posao, ali nemamo svi veze u partiji da nas zaposle u državnoj firmi da živimo da državnim jaslama. Najgore je raditi sa ljudima. Ničiji nije san da radi u trgovini za bednu platu, ali neko mora i to.

  • Dzoni

    20. januar 2018 | 19:41

    Sve dok budemo govorili "nije problem u 10 dinara" oni ce se tako ponasati , ako nije problem u 10 dinara zasto ne otkucaju 129,99?! Jednog dana cemo svi postati agresivni za takav vid pljacke a onda ce "pametni" da nam drze predavanja kako se to ne resava na taj nacin vec demokratski, mirnim putem i dijalogom ... sve smo resili dijalogom zato nam banke otimaju, trgovci nas kradu a neki nam dusu uzimaju. Sve dok spavamo tudja ruka ce nam biti u dzepu, novcaniku i u kuci.

  • srbin iz srbije

    20. januar 2018 | 21:36

    Ovakvi primeri su redovna pojava. Ovo se radi namerno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA