• 49

Najnoviji cenovnik poreza na automobile: Stižu poskupljenja, ko je prošao najgore? (PRECIZNA TABELA)

Porez na vozila od 1.150 kubika iznosi 1.270 dinara, dok za ona iznad 3.000 ide do 231.930 dinara

  • 49

Umesto dugo najavljivane promene načina obračuna poreza za upotrebu vozila, koja bi trebalo da snizi trošak registracije za automobile velike kubikaže, vozače je dočekao šok, jer će ovaj porez u 2018. godini plaćati oko 2,5 odsto više nego prethodne.

VOZAČI, KAKVA VAM JE REGISTRACIJA? Ako imate ova slova na tablicama, nećete morati da plaćate nove

Vlasnicima velikih četvorotočkaša koji su od ove godine očekivali smanjenje troškova registracije za trećinu, novi cenovnik biće kao hladan tuš, jer je reč o nametu koji za mnoge vozače predstavlja najkrupniji trošak pri produženju registracije vozila.

Najgore će proći vozači automobila sa motorom od preko 3.000 kubika, koji će na ime ovog poreza morati da izdvoje 6.300 dinara više nego lane, dok će poskupljenje biti najmanje za vozila ispod 1.150 kubika.

Foto :Telegraf

Ideja da se registracija plaća na osnovu vrednosti automobila, a ne kubikaže, moraće, čini se, još malo da sačeka na realizaciju.

Daljinac

(Gorica Avalić)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boris

    Potrebno je udruzenje svih vlasnika starih vozila sa preko 2000 m3.i ultimatim Skupstini.Od 01.01.2020 necemo registrovati vozila.Vozicemo bez registraceje. Treba se organizovati i udruziti ovako svi placaju i cute.To moze da prodje samo u Srbiji i nigde vise.

  • Mita

    To je fasizam!!!terorizam i otimacina!!!

  • Dr

    Porez na korišćenje vozila je čista pljačka. Auto od 3000cm3 je kupljen sa PDV i sa carinom koja je proporcijala vrednosti vozila. Takav auto troši više goriva ali to plaća korisnik. Država ima akcize u prodaji goriva. Takav auto ne oštećuje put više nego drugi auto, zagađenje vazduha zavisi od kvaliteta motora i može biti i manje nego što jedan Yugo zagađuje. Nema nikakvog opravdanja za otimanje preko svih nameta još 112000 rsd,osim da im se može. Rezon je jaši vola koji vuče... a to na duge staze ne vodi nukuda.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima