Albanci počinju da izvoze ovce i koze u Srbiju

Prema procenama, Albanija ima oko tri miliona ovaca i koza

  • 11

Albanski uzgajivači od danas mogu da počnu sa izvozom malih ovaca i koza i njihovog mesa u Srbiju, saopštilo je albansko Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Srpska govedina zadovoljila najviše standarde: Omogućen izvoz mesa u Kinu

To je, kako se navodi u saopštenju, dogovoreno 6. marta, na sastaku delegacija albanskog ministarstva i srpskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koju je predvodio ministar Branisal Nedimović, prenosi agencija ATA.

Dve delegacije dogovorile su se da pripreme sve pravne procedure, uz poštovanje sanitarnih zdravstvenih standarda obe države, kako bi se dozvolila trgovinska razmena koja uključuje izvoz ovaca i koza i njihovog mesa iz Albanije u Srbiju.

- Vlasti Srbije su nas informisale da su zdravstveni sertifikati za izvoz živih životinja, ovaca, koza i njihovog mesa iz Albanije stupili na snagu i da su poslati srpskoj pograničnoj inspekciji, što znači da izvoz može da počne u bilo koje vreme - navodi se u saopštenju albanskog Ministarstva.

Foto: flickr/Praziquantel

Prema procenama, Albanija ima oko tri miliona ovaca i koza.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović razgovarao je 6. marta u Tirani sa albanskim ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Nikom Pelešijem o unapređenju saradnje dve zemlje.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ateista

    17. mart 2018 | 14:32

    Srbija se okrenula globalnoj trgovini,tako i treba,ali zar je tako teško i komplikovano uzgajati ovce i koze.Nemaju posla kažu a stide se da se bave ovim poslom,pa čak se i mlade uvoze jer neće naše gospođe na selo.Lakše je tražiti socijalnu pomoć i živeti u gradu,što jeste jeste ali dokle će biti baš tako.

  • Neutralni

    17. mart 2018 | 16:15

    Zato ja moje jaganjce nemam kome da prodam. Trenutno ih neće niko i cena je naglo pala.

  • Dragoslav

    18. mart 2018 | 11:23

    Srbija je puna ovaca koze i jaraca zasto da uvezemo iz albanije .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA