Stanje na pumpama "redovno": I bez očekivanog poskupljenja, prodajemo drugi najskuplji dizel u regionu

- Ukoliko dođe do nekog poskupljenja na pumpama to će biti u proseku oko pola dinara u zavisnosti od vrste derivata - kaže Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije

  • 2

Zbog povećanje akciza od pre sedam dana, kao i velikog skoka cene sirove nafte, mnogi su očekivali da gorivo na pumpama u Srbiji poskupi, ali do toga nije došlo.

Kvalitetno gorivo je pola posla u održavanju automobila

Od početka marta do sada cena barela je sa 62,5 skočila na 69,4 dolara, piše Politika.

- Ukoliko dođe do nekog poskupljenja na pumpama to će biti u proseku oko pola dinara u zavisnosti od vrste derivata. S obzirom na to da se ne očekuje dalji rast cene sirove nafte ne bi trebalo ni ubuduće da bude većih iznenađenja na pumpama - kaže Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije.

Gledajući cene u regionu, dizel je najskuplji u Albaniji, a odmah iza njih je Srbija sa cenom od 1,28 evra.

Najjeftiniji dizel je u Makedoniji za 110 dinara (oko 43 dinara jeftinije nego u Srbiji), dok je benzin najjeftiniji u BiH 123 dinara (jeftiniji skoro 21 dinar nego kod nas) i Bugarskoj 125,4 dinara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    26. mart 2018 | 10:41

    Rekordno povecanje plata nam je omogucilo da ne gledamo koliko kosta gorivo

  • Miroslav

    26. mart 2018 | 12:42

    Kada ja nicim izazvanim zavucem moju ruku u vas dzep i izvucem koliko mi treba para, onda se to zove pljacka. Kada drzava zavuce ruku i nazida proizvodjacku cenu jednog od najtrazenijih proizvoda koji se najlakse prodaje a da pri tome vec naplacuje porez onda su to drzavni sstrucnjaci nazvali akciza (pljackiza) pa onda sve to u zbiru opet oporezovali. Osvesti se narode

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA