≫ 

Oglasio se gazda firme koja je uvezla "otrovni paradajz": Tvrdi da je ovo nameštaljka ili štamparska greška?!

- Sliku je mogao ko hoće da slika i namerno nalepi. Fitosanitarna inspekcija je na graničnom prelazu Gradina pregledala uzorke, a ovih dana testirala i uzorke koji su sasvim u redu, tako da smo taj paradajz dali u prodaju i prodali - kaže Milić Marjanović

  • 24

Milić Marjanović, vlasnik firme "Milić agrumi" iz Surčina, koja je uvezla "otrovni paradajz" u Srbiju, tvrdi da mu je neko smestio, našalio se ili da je u pitanju štamparska greška na nalepnici na kojoj stoji da "kora nije za ljudsku ishranu". On garantuje za robu koju je legalno uvezao jer je, kako kaže za "Telegraf", prošla sve potrebne kontrole i ne namerava da promeni delatnost.

Inspekcije ubeđuju narod da nije dobro video: Paradajz sa otrovnom korom za njih je južno voće?

Milić ne sumnja ni na koga konkretno, ali ostaje pri tvrdnji da to za paradajz nije tačno.

- Radi se o nečijoj lošoj šali ili štamparskoj grešci. Sliku je mogao ko hoće da napravi i namerno nalepi. Fitosanitarna inspekcija je na graničnom prelazu Gradina pregledala uzorke, a ovih dana testirala i uzorke koji su sasvim u redu, tako da smo taj paradajz dali u prodaju i prodali. Nameravam da nastavim da radim ovaj posao - rekao je Milić i dodao da sporna nalepnica na kojoj stoji "kora nije za ljudsku ishranu", nema ni logike "jer paradajz nema koru".

Foto: Facebook/Dragan Murar

Šta god da je tačno, nije poznato da je bilo slučajeva trovanja ovom namirnicom, što ne znači da ih neće biti. Inspekcije tvrde da takvo povrće nisu našle na pijacama i da je najverovatnije u pitanju - greška.

Fitosanitarni inspektor ministarstva poljoprivrede Nenad Milojević potvrdio je da je paradajz iz Turske testiran i da je bezbedan za upotrebu, kao i da je vetrovatno došlo do tehničke greške u deklarisanju kada se na njemu našla deklaracija da "kora nije za ljudsku upotrebu".

Do greške je, navodno, moglo da dođe zbog toga što se uvoznik, osim uvoza paradajza, bavi i uvozom agruma iz Turske.

Daljinac

(S.Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Selo

    10. april 2018 | 19:23

    Zasto se ne vratite na selo i pocnete da gajite paradajz. Treba da nastavite tamo gde su vasi preci zapoceli. Svi beze iz sela u grad pa se zale na Turski paradajz...ili na malu platu u drzavnoj sluzbi , sela ostala pusta a kuce napustene...

  • Miloš

    10. april 2018 | 15:55

    Sramota da još moramo i paradajz da uvozimo pored naše plodne Vojvodine.Kontroli na carini ne treba vjerovati jer oni nisu nadležni za kontrolu kvaliteta

  • Lila

    10. april 2018 | 16:07

    Svake godine,kada paradajz počinje da zamenjuje zimnicu i zelenu salatu ,počinje ovakva hajka. Ja sam pre neki dan kupila paradajz iz Grčke,reda radi ( očekujući bljutav ,plastičan ukus) i bila sam ne malo iznenađena ukusom,izgledom i mirisom istog. Čak ni u sred sezone nas " domaći" paradajz tako ne miriše,bar ne onaj koji kupujem. I, zaista, sklona sam da verujem da je ovde posredi loša namera. Ali, ko se plaši nemoj da ga jede,neka čeka naš " domaći".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA