≫ 

Vučić stigao u Leoni, sačekalo ga više hiljada građana: Lopova se nikad nisam plašio, niti ću! (FOTO)

Povod za posetu kompaniji je završetak poslednje faze radova na njenoj izgradnji

  • 97

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas fabriku Leoni u Nišu, gde je svečano otvoren novi pogon.

U Nišu se otvara novi proizvodni pogon: Posao dobilo 1.125 radnika, a sledeće godine biće primljeno još 11.000 ljudi (FOTO)

Povod za posetu kompaniji je završetak poslednje faze radova na njenoj izgradnji, saopšteno je ranije iz predsednikove Službe za saradnju s medijima.

Vučića je ispred Leonija dočekalo više hiljada Nišlija koji se došli da ga pozdrave i daju mu podršku za, kako kažu, politiku koju vodi i zbog onoga što je učinio do sada i što radi za grad Niš.

Predsednik Srbije poručio je da su mnogi govorili da je Leoni "tamo negde u budućnosti", a da je danas ova firma najveći poslodavac.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

- Vidite kako se ostvaruju sva naša obećanja. Hvala vam što ste me u ovolikom broju dočekali, a to mi znači jer su mi neki govorili da ću biti isteran iz Niša. Da li mislite da je trebalo da se plašim, kad sam doveo sve ove fabrike, gradio puteve, najmodermniji Klinički centar, uložili smo u aerodrom Niš i u sam grad. Država je prepoznala značaj grada i ulagala u njega kako bismo vratili dugove koji su neki ostavili. Sve to smo polako, ali sigurno uspeli. Ne plašim se ni mnogo moćnijih, a kamoli neradnika i lopova koji su otimali imovinu od građana.

- Zar je zaista bolje da ukinete sve fabrike? Da novac uzmete i stavite u svoj džep, kao što su oni radili - rekao je Vučić i dodao da je važno da ulažemo u Niš i da se nikada nije plašio lopova, niti će.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Vučić je rekao da je zahvalan svima onima koji dobro razumeju ko su oni koji rade, a ko krade.

- Pred nama je teška borba za očuvanje naše zemlje, jer kada razgovaramo o Kosovu i drugim najvažnijim nacionalnim pitanjima, mi ne razgovaramo razgovaramo sa onima koji su razarali Srbiju 1999. i sa onima koji su priznali tzv. Kosovo 2008. godine - rekao je on i naglasio da mu je cilj da budemo poštovani na Zapadu i Istoku.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Inače, u novom proizvodnom pogonu posao će naći 1.125 radnika, a generalni direktor Klemens Saks iobjasnio je da su dosadašnje investicije Leonija u Srbiji dostigle 75 miliona evra, te najavio nove.

Printskrin: TV Pink

Tako će sledeće godine, kada završe izgradnju nove fabrike u Kraljevu, ovaj proizvođač optičkih vlakana i kablova postati najveći posodavac u Srbiji, sa više od 11.000 zaposlenih.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Fabrika će imati, kaže Saks, 45. 000 kvadrata, sa još 20. 000 kvadratnih metara pratećeg sadržaja, a u njoj će posao dobiti 4. 000 radnika.

- Bićemo najveći proizvođači i dobavljači, ali je za mene mnogo važnije, što je inače moto naše kompanije, da budemo najbolji poslodavac u Srbiji - poručuje Saks i ponosno ističe da je niška fabrika "lansirala" jedinstven dizajn kantina za zaposlene u celoj Leoni Grupi koja inače ima 93 fabrike širom sveta.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Na pitanje Tanjuga, može li se očekivati i izgradnja pete fabrike u Srbiji, Saks kaže da ne može da priča o tome u ovom momentu.

- Za mene je bilo iznenađenje kada je Leoni odlučio da gradi četvrtu fabriku, ali na osnovu činjenica da Leoni radi dobro u Srbiji i da globalno snažno rastemo, trenutno paralelno gradimo šest fabrika u svetu, uključujući Srbiju, u Meksiku, Kini, Bugarskoj, Tunisu i Paragvaju - objašnjava generalni direktor Leonija.

Među onima koji već rade u fabrici je i Snežana Ristić iz Niša, koja je u “Leoniju” zaposlena među prvima, sredinom 2017. godine.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Ona je za Tanjug istakla da je zadovoljna uslovima rada, te da u fabrici vladaju timski duh i saradnja.

- Veliki smo kolektiv, a svi smo kao jedno. Preporučila bih svima da se prijave za posao u ovoj fabrici - rekla je Ristić.

Njen kolega 37-ogodišnji Nišlija Dalibor Jović u fabrici radi od decembra prošle godine i kaže da su uslovi fantastični.

- Nisam očekivao ovako dobre uslove, školski centar je uvek otvoren za obuku, a posle četiri meseca već sam unapređen, sa trake sam prebačen na poziciju mustera - koji se bavi izradom prototipova kablova - rekao je Jović.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Da su uslovi za napredovanje dobri slaže se i Aleksandra Vičević, diplomirani hemičar, koja se uspešno prekvalifikovala i upravo mogućnost brze obuke i prekvalifikacije ističe kao važnu prednost kompanije u kojoj radi.

- Velika je mogućnost napredovanja, sistem bezbednosti i higijena su na visokom nivou -rekala je Vičević i dodala da mladi koji se zaposle u niškoj fabrici imaju mogućnost da odu na usavršavanje u fabrike te kompanije u inostranstvu.

VIDEO Prošli put kada je bio na jugu Srbije predsednik je izvršio smotru jedinica:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    25. april 2018 | 11:27

    Ogromnu podrsku ima predsednik Srbije gde god da ode.

  • Predrag

    25. april 2018 | 11:25

    Vucic je zasluzan za dolazak Leonija, znaju Nislije ko radi u njihovom interesu.

  • Anja

    25. april 2018 | 12:54

    Trud i rad uvek daju rezultat pozitivan po nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA