Gorivo prvo poskupelo, pa se sa popustom vratilo na isto

Popustima i akcijama gorivo bude jeftinije i za do sedam dinara po litri

  • 8

Na skoro svim benzinskim pumpama u Srbiji gorivo je poskupelo od jednog do sedam dinara po litru. Ipak, što zbog pada tražnje ili nečeg drugog, gotovo svi lanci benzinskih pumpi nude "popuste i akcije" kojima mame kupce i koji se kreću i do sedam dinara po litru.

Dizel od Nove godine poskupeo za četiri dinara: Koliko još može da raste cena goriva?

Ovo je drugo poskupljenje od sredine marta, pa je tako u četvrtak evrodizel prodavan na većini pumpi po 157,50 dinara. Ova cena je i viša na benzinskim stanicama duž auto-puteva, saznaje B92.

Benzin od 95 oktana prodavan je i po 148,50 dinara, najviše su poskupeli derivati sa aditivima takozvani super dizeli i super benzini koji kod svakog proizvođača imaju drugačiji naziv.

Prvo poskupljenje, sredinom marta je usledilo, zbog povećanja akciza koje je uvela država od dva dinara po litru benzina i dizela.

- Drugo poskupljenje, koje je u proseku, takođe, negde oko dva dinara po litru je posledica usklađivanja sa rastom cena na svetskom tržištu jer je barel premašio 70 dolara - rekao je za Večernje novosti Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    4. maj 2018 | 18:40

    Prodjoh kamionom celu evropu,sem Italije imamo NAJSKUPLJE GORIVO U EVROPI,nemojte da vad lazu,steta sto nisam slikao sve toteme pored puteva sa cenama,sramota i katastrofa,najgori kvalitet najveca cena godinama,decenijama.

  • dusan

    4. maj 2018 | 16:38

    koliko je nasa drzava alava pa to je neverovatno.kada bi mogli svakog meseca bi povecavali akcize.koliko onda nama stvarno plata raste uz stalni porast cena svih proizvoda.nestvarno je mirno koliko narod tesko zivi.

  • deki

    4. maj 2018 | 16:52

    Klasika,jel vas cudi nesto od ovog rezima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA