Elektronsko plaćanje poreza: Do kraja godine moći ćete jednim klikom da izmirite obaveze

Direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović je, u Palati Srbija, podsetio da je izmenjen Zakon o poreskom postupku i poreskoj administraciji i da je rok za lokalne samouprave 31. decembar da uvedu jedinstven informacioni sistem za plaćanje poreza

  • 1

Svi porezi za građane biće objedinjeni do kraja godine i moći će da se izmire elektronski na "jednom portalu, na jedan kilk", rečeno je danas na sastanku Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu sa predstavnicima gradova i opština, kojima je predstavljen jedinstven informacioni sistem lokalnih poreskih administracija.

Posle dve porodice, švajcarac na sudu pobedila i prva firma

Direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović je, u Palati Srbija, podsetio da je izmenjen Zakon o poreskom postupku i poreskoj administraciji i da je rok za lokalne samouprave 31. decembar da uvedu jedinstven informacioni sistem za plaćanje poreza.

- Taj sistem treba da donese značajna olakšanja, pre svega, našim građanima. Ideja je da građani na jedan klik preko jednog portala imaju uvid u stanje svih svojih poreskih obaveza na teritoriji cele Srbije, ali i da drugi državni registri i organi mogu da koriste ove informacije iz ovog registra - naveo je Jovanović.

On je rekao da će država pomoći opštinama i gradovima u uvođenju tog sistema i da će Švajcarska donirati sredstva za tu namenu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA