Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Ruslan

    02. avgust 2019 | 13:40

    Ako neko nekom pojedincu pokloni milijardu dolara ili neko ukrade tu sumu, sta on moze da uradi za svoj biznis, naravno mnogo? Vidite, imperijalisticke zemlje zapada su krale sve sto su mogle iz svojih kolonija, sto su ustvari mnogo vece sume od pomenute,i tako stekle ogromne finansijske baze. Od tih para su njihove banke davale drugim drzavama kredite za razvoj, a koje su one morale vracati sa ogromnim kamatama. Posle Revolucije 1917 i Gradjanskog rata 1920 u Rusija je bila veoma siromasna drzava. To se takodje desilo sa Kinom posle Revolucije 1949. Sta biva, Staljin u Rusiji uvodi grandiozne 5 godisnje planove (pjatiletke)i tako za neku prozvodnju postize veci nivo za oko 2000% (2 hiljade posto)nego Carska Rusija. Sadasnji ekonomisti u Rusiji govore da ukoliko izdajnik Hruscov nije minirao takav ekonomski bum Staljina, danasnja Rusija bi bila prva. Posle pobede Revolucije u Kini, Mao odlazi Staljinu i moli za projekt 5 godisnjih plnaova. Sami vidite sta se desilo, te da je Kina de fakto od prosle godine prva ekonomska sila u svetu, po izvorima MMFa. Da li mozda znate da je Kina pre par godina uvela 13ti petogodisnji plan (Staljinovu pjatiletku), sto niko ne moze da zaustavi. Ince,Evropa se raspada, a uskoro ce se desiti i SAD, jer danas duguju prko 22 milijarde dolara. Zeleli ili ne, Rusija je danas najjaca vojna sila, a u buducnoti ce biti najjaca ekonomska sila. Na vojnom planu je Rusija za neke sisteme, kao sto su Avangard, Posejdon i Kindzal, 50 godina ispred SAD i njihovog industrijskog kompleksa.

  • pop

    12. maj 2018 | 11:39

    Docent prica samo o jednoj stvari,a za najvecu silu su vazne i druge stvari. Na primer ,neka mi odgovori ako bi Kina naplatila sve dugove ,koje Amerika treba da plati Kini,sta bi ostalo samo S,kako kaze on ili bi ostalo samo A od Amerike.Drugo,ako svi povuku kapitale akcije ,napumpane sa Volt strita,sta ce ostati od Amerike,samo papir sa podlozivanje rostilj,ako i to znaju urade.Moga bi da nabrajam jos mnoge druge stvari ali necu da vam zauzimam prostor,jer ionako docent vidi samo Ameriku u koju nece otici nikad.

  • Johnny Repp

    11. maj 2018 | 08:51

    Svetske sile, ako se silama mogu nazvati države u kojima je prisutan visok nivo standarda života velike većine njihovih građana su Danska, Švedska, Norveška, Finska. Što severnije to srećnije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA