Više od 70 odsto penzionera u tom slučaju ne bi dobilo ništa: Vučić objasnio šta znači zahtev MMF-a za povećanje penzija

- Ne traže oni to zato što više voli penzionere nego što volimo mi, već iz nekih drugih razloga - rekao je predsednik Srbije

  • 57

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da MMF traži od Vlade Srbije da se drastično povećaju penzije za one koji primaju više od 50 hiljada dinara i ukazao da takvim povećanjem 76 odsto najstarijih sugrađana ne bi dobilo - ništa.

Posle saopštenja SPC o Kosovu, Vučić imao samo jedno pitanje za Crkvu

Vučić je na pitanje novinara da prokomentariše navode da je Misija MMF sugerisala predstavnicima vlasti da ukinu krizne mere za penzionere, odnosno Zakon o privremenom umanjenju penzije, koji je na snazi već četiri godine, rekao:

- Ne kaže to MMF zato što više voli penzionere nego što volimo mi, već kaže iz nekih drugih razloga.

- Oni traže da se drastično povećaju penzije onima koji imaju više od 50. 000 dinara penziju a da se ni za dinar ne povećaju penzije ljudima koji imaju ispod 25. 000 dinara, a to je 61 odsto penzionera i da se minimalno uveća za ljude koji imaju 30 hiljada penziju. Ukupno 75, 76 posto penzionera ne bi ništa dobili od narednog povećanja - rekao je Vučić.

Kaže da nije razgovarao sa predsednicom vlade po ovom pitanju, da je to činio ranije i da ne zna šta je njena pozicija te da treba sačekati odluku vlade o tome.

- Ja sam uvek za zaštitu najsiromašnijih, ali, videćemo kako će vlada da odluči. Može da se napravi neka kombinacija u tome, da uradimo i jedno i drugo. Videćemo kakvi će efekti našeg suficita u budžetu i privrednog rasta biti za tri meseca, pa će onda biti lakše da se tako nešto komentariše - rekao je Vučić novinarima nakon sastanka sa poslanikom i predsednikom Odbora za evropske poslove nemačkog Bundestaga Ginterom Krihbaumom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realna

    11. maj 2018 | 17:40

    Zašzo bi penzioneri koji su dugo radili,dobro zarađivali i uplaćivali više u penzijski fond finansirali druge penzionere sa kratkim stažom i takvim i penzijama?

  • Sonja

    11. maj 2018 | 17:31

    Sta ce penzionerima vece penzije ako vec imaju 50 000 treba dati siromasnima. Slazem se sa predsednikom

  • Marija

    11. maj 2018 | 20:13

    Kada cemo jednom vec shvatiti ,da penzija nije socijalna pomoc i da svako ima penziju onoliku koliko je ulozio u penzioni fond i niko nema pravo da mu to oduzlma.Ako neko ima malu penziju i ne moze od nje ziveti,to se ne resava kroz penzioni fond ,vec iz drugih izvora prihoda ,na primer iz budzeta kao na primer socijalna pomoc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA