MMF nije Srbiji odobrio aranžman „čuvarkuća”

Zbog toga će se misija u Beograd ponovo vratiti u junu

  • 32

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), predvođena Džejmsom Rufom, nije postigla dogovor sa Vladom Srbije o novom aranžmanu "čuvarkući”, saznaje Politika.

Razgovaraću sa premijerkom o načinu za povećanja penzija tako da svi penzioneri budu zadovoljni: Vučić na sastanku sa delegacijom MMF-a (FOTO)

Očekuje se da će pregovori biti okončani u junu, a list navodi pozivajući se na nezvanične informacije, da je aranžman dogovoren samo u načelu, te da iz proceduranih razloga konačan dogovor sada ne može da bude postignut.

Glavni razlog je to, kako kaže izvor Politike, što Srbija posle ostavke Dušana Vujović nema ministra finansija zbog čega Bord direktora MMF-a ne može da odobri program koji se stručno zove instrument koordinacije politika (PCI).

Arhivska fotografija - Džejms Ruf, Dušan Vujović i Jorgovanka Tabaković - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Oko svega ostalog, pregovarači su se složili, ali je Vladi preporučeno da nađe pravni način kako će rešiti problem sa Zakonom o privremenom umanjenju penzija.

Zbog toga će se misija u Beograd ponovo vratiti u junu kako bi stavila tačku na pregovore koji su sada započeti. Očekuje se da Srbija novog ministra finansija dobije u narednih 15 dana. Procedura ove finansijske institucije je takva da nekoj zemlji ne može da odobri program ako je ministar finansija u ostavci.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran

    18. maj 2018 | 14:26

    Strpićemo se još mesec dana i stvari će doći na svoje mesto

  • milan

    18. maj 2018 | 13:14

    Resice nasa vlada i to pitanje oko penzija, balans ce naci nas predsednik u to nesumnjamo.

  • nana

    18. maj 2018 | 12:53

    Resice se i to,Srbija napreduje !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA